Sabiha Gökçen'de bayram rekoru

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük yolcu ve uçak sayısında en yüksek rakamına ulaştı

Sabiha Gökçende bayram rekoru
21 Ekim 2013 Pazartesi 11:54 tarihinde eklendi.

Kurban Bayramı tatilinin son günü olan 20 Ekim'de havalimanına toplam 78 bin 618 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Aynı gün iniş kalkış yapan uçak sayısı ise 599 oldu.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu ve uçak sayısında yeni bir rekora imza attı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 20 Ekim tarihinde toplam 78 bin 618 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Aynı gün iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise 599 olarak gerçekleşti. Öte yandan havaliman’ndan bu yılın ilk 9 ayında ise toplam 13.8 milyon yolcu giriş-çıkış yaparken, 9 aylık yolcu artışı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 22 olarak gerçekleşti.

Ulaşılan rekorla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son günü olan 20 Ekim tarihinde yoğun bir tatil dönüş trafiği yaşandığını belirtti. Rekora imza atmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Buğday, "Havalimanımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Halen havalimanımızdan yurt dışında 90, yurt içinde ise 33 olmak üzere toplam 123 noktaya, 47 yerli ve yabancı havayoluyla uçuşlar gerçekleştiriliyor. Amacımız bizi tercih eden yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak.” diye konuştu.


CİHAN