Sabır gösterdi ve kazandı

Beşiktaş'ta Süper Lig'in ilk yarısında takımdaki varlığı en çok tartışılan futbolcu olan Pedro Franco, ligin ikinci devresinde oynadığı futbol ile büyük beğeni topluyor.

Sabır gösterdi ve kazandı
12 Şubat 2014 Çarşamba 14:32 tarihinde eklendi.
Sezon başında Kolombiya'nın Millonarios takımından transfer edilen Pedro Franco, ligin ilk devresinde forma şansı bulmak bir yana 17 maçta sadece Akhisar Belediyespor maçında 18 kişilik kadroya girebilmişti.
 
SABIR GÖSTERDİ VE KAZANDI
 
Kolombiya'lı stoper Trabzonspor maçının 62. dakikasında ilk kez terletmeye başladığı formayı geri vermeye pek niyetli görünmüyor.Slaven Biliç'in kendisine güvenmeyip stoperde Necip Uysal'ı oynattığı maçlarda dahi olumsuz hiç bir davranış içine girmeyen Pedro Franco sabrının meyvesini de almaya başladı. Trabzonspor maçında 62. dakikada sakatlanan Necip'in yerine oyuna dahil olan genç stoper o dakikadan bu yana oynadığı futbol ile taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin beğenisini kazandı.
 
19. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçında ilk kez ilk onbirde sahaya çıkan Pedro Franco sonrasında Gaziantepspor ve Kasımpaşa maçlarında da takımdaki yerini aldı ve başarılı futboluyla göz doldurdu.
 
ÖNDER ÖZEN KENDİSİNE HEP SAHİP ÇIKTI
 
Pedro Franco'nun bu performansı başta Slaven Biliç olmak üzere takımdaki herkesi sevindirse de özellikle Önder Özen bu konuda daha farklı duygular yaşıyor. Çünkü Önder Özen bu transferden dolayı ilk devrede hedef tahtasına konulmuş ve sık sık eleştirilmişti. Her fırsatta oyuncusuna sahip çıkan Özen, "Bu sezon onun için bir geçiş dönemi ve bunu hep birlikte atlatacağız. Sabırlı olunduğu zaman hem o hem de camia bu işten kazançlı çıkacak" diyerek Pedro'ya sabredilmesi gerektiğini sürekli yinelemişti. Kolombiya'lı stoperin 4 maçta gösterdiği performans Önder Özen'in futbolcuya olan güveninin ve desteğinin bir sonucu olarakta değerlendiriliyor.

DHA