Saç Ekimi Sonrası Terleme Ekilen Saçlara Zarar Verir mi?

Bilindiği üzere, saç ekimi operasyonlarında başarı göstergesi doğal görünüm ve ekilen saç köklerinde minimum derecede kayıp olması hatta hiç olmamasıdır.

Saç Ekimi Sonrası Terleme Ekilen Saçlara Zarar Verir mi?
14 Mayıs 2018 Pazartesi 15:21 tarihinde eklendi, 10.974 kez okundu.

Bilindiği üzere, saç ekimi operasyonlarında başarı göstergesi doğal görünüm ve ekilen saç köklerinde minimum derecede kayıp olması hatta hiç olmamasıdır. Doğal saç ekimi görünümü ve ekilen saç köklerinden az kayıp için dikkat edilmesi gereken 2 önemli konu vardır. İlki, saç ekimi operasyonunun bir doktor tarafından yapılmasıdır. Yani, merdivenaltı diye tabir edilen yerlerden uzak durulmalıdır. İkincisi ise, saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken kurallara harfiyen uyulmasıdır. Örnek vermek gerekirse; saç ekimi sonrası yıkama doğru bir şekilde yapılmalı, sigara-alkol tüketilmemeli ve saç ekilen bölge darbe almamalıdır. Bu makalemizde ise, saç ekimi sonrası dikkat edilmemesi gereken bir diğer önemli konuyu açıklayacağız. Saç ekimi sonrası terleme ekilen saçlara zarar verir mi? Saç ekimi sonrası terleme konusundan kasıt sadece spor mu? Başka ayrıntılar da var mı?
 

Saç Ekimi Sonrası Terleme ve Spor

 

Saç ekimi operasyonu sonrası doktorunuzun tavsiye edeceği kurallara uymak, ekilen saç köklerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlar. Saç ekimi sonrası terleme de saç köklerinizin sağlıklı bir şekilde gelişmesini engelleyen bir durumdur. Tabii bu sadece belirli bir süre için geçerlidir. Örnek vermek gerekirse, operasyondan sonra 1 – 2 ay süreyle spor yapmak doktorlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Çünkü, spor esnasında kişinin kan basıncı yükselir ve haliyle kalp atış hızı artar. Haliyle, bu artış kişinin saç köklerinin ekilmesi için açılan kanalların zorlanmasına ve sonrasında ise kanamasına sebep olur. Bu kanama da saç köklerinin tutunmasını ve gelişmesini engelleyerek saç köklerine zarar verir. Bu bahsettiğimiz durum FUE saç ekimi ile gerçekleştirilen operasyonlar için geçerlidir. Günümüzde şu an çok nadir uygulansa da, FUT ile gerçekleştirilen operasyonlarda, kişi daha da dikkatli olmalıdır.

 

Saç ekimi sonrası terleme belirli bir süre tavsiye edilmemekle birlikte, belirli şartlarda egzersizlere izin verilmektedir. Hafif tempolu yürüyüşler veya esneme hareketleri basit egzersizler grubuna girer. Tabi şunu belirtmekte fayda var, bu konuda mutlaka ama mutlaka doktorunuza danışın. İnternette okuduğunuz hasta tecrübeleri kimi zaman yararlı olabilir elbette ama her tecrübe kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu yüzden saç ekimi sonra terleme konusunda mutlaka doktorunuza danışın çünkü sizi en iyi o tanır.
 

Saç Ekimi Sonrası Terleme ve Cinsel Yaşam

 

Saç ekimi sonrası 2 hafta kadar uygulanacak cinsel perhiz de uyulması gereken bir diğer önemli konudur. Çünkü saç ekimi sonrası terleme olmaması, saç köklerinizin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar.  Operasyon sonrası ilk 15 gün, cinselliğe ara vermek vücudun aşırı terlemesinin haliyle de saç köklerinin zarar görmesinin önüne geçer.

 

Saç ekimi sonrası cinsel yaşam hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler aşağıdaki makaleyi okuyabilirler.
 

Saç Ekimi Sonrası Cinsellik

 

Saç Ekimi Sonrası Terleme Kaşınma Yapabilir

 

Saç ekimi sonrası terleme, 2 şekilde ekilen saç köklerinize zarar verebilmektedir. İlkini yukarıda farklı örneklerle açıkladık. İkincisi ise terlemeyle birlikte gelen istem dışı kaşınma durumudur. Malum, terleme yaşadığımızda kaşınma da kaçınılmaz olmaktadır. Saç ekimi sonrası karşılaşılan önemli sorunlardan biri de budur. Siz her ne kadar dikkat etseniz de, vücut kaşınma ihtiyacını bastırmak ister ve istem dışı eliniz kafa derinize gidebilir.

 

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken tüm konuları okumak için aşağıdaki makaleye tıklayınız.

 

Saç Ekimi Sonrası