Saç ektirecekler nelere dikkat etmeli?

Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök saç ektirmeyi düşünenlerin sorularını cevapladı.

Saç ektirecekler nelere dikkat etmeli?
19 Kasım 2014 Çarşamba 18:47 tarihinde eklendi.
Saç ekimine artan taleple birlikte sektör gelişirken alternatiflerin çoğalması saç ektirmeyi düşünenleri kararsız bırakıyor. Saç ekimi düşünüyorsunuz, ancak çok fazla alternatif var ve en iyisini seçmekte zorlanıyorsunuz. Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök saç ektirmeyi düşünenlerin sorularını cevapladı.
 
Saç ektirmeyi düşünenlerin birden fazla yerle görüşmelerini öneren Acıkök, akla gelen tüm soruların  ilgili doktora sorulması gerektiğini söyledi. Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök "Birden fazla yerden görüş alın. Bu sizin alternatifleri kıyaslamanızı sağlayacak ve en iyisini seçmenize yarayacaktır. Gerçek hasta resimlerini inceleyin ve ekim sonrası saçlarınızın nasıl görüneceğinizi bilgisayar programı ile sunanlara inanmayın. Bu gerçekçi değildir." dedi.
 
"Saç ekimi yapılacak ortamın lüks olmasından ziyade hijyenik olması ve cerrahi ameliyathane koşullarını sağlaması en önemli unsurdur" diye konuşan Handan Acıkök; internet ortamında yürütülen reklam çalışmaları konusunda vatandaşları uyardı:
 
"İnternet sitelerinde yayınlanan öncesi ve sonrası fotoğraflara aldanmayın. Çünkü zaten hastaya dair bu görüntülerin yayınlanması yasalarla engellenmiştir. Bu fotoğrafları yasak olmasına rağmen yayınlamayı göze almış Kurum ve kuruluşlar ticari amaçla size yaklaşmaktan çekinmeyecektir. Sanal ortamda söylenen övücü, abartılı, süslü sözlerin ve gösterilen fotoğrafların yeterince güvenilir olmadığına dikkat edin."
 
Saç ekimi için garanti belgesi verilmesinin de yasal olmadığını belirten Acıkök "Garanti belgesi sunma opsiyonu yasal olmamakla birlikte tamamen ticaridir. Bu belgenin hiçbir hukuksal dayanağı yoktur. Sizi yaptığı işle değil, kağıt parçasıyla ikna etmelerine izin vermeyin" şöyle konuştu.