Sadakatsiz kadına tazminat

N.Ö., kendisini evden kovduğunu gerekçe göstererek eşine boşanma ve tazminat davası açtı

Sadakatsiz kadına tazminat
05 Şubat 2011 Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi, 1.454 kez okundu.

 

İstanbul’da yaşayan N.Ö., kendisini ailesiyle yaşamaya zorladığını ve evden kovduğunu gerekçe göstererek eşine boşanma ve tazminat davası açtı. 
 
Mahkeme kadının “sadakatsiz” olduğuna karar vererek kocasına 3 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.
 
Evlendikten bir yıl sonra eşinin kendisini ailesiyle yaşattığı, evden kovduğu ve kürtaja zorladığı gerekçesiyle N.Ö. kocası F.Ö.’ye boşanma ve 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. İddiaları reddeden koca F. Ö. ise eşinin sadakat kurallarına uymadığı gerekçesiyle 50 bin TL’lik karşı manevi tazminat davası açtı. Bakırköy 3. Aile Mahkemesi’nde görülen dava koca F.Ö.’ün lehine bir sonuçla karara bağlandı. 
 
Mahkeme, N.Ö.’yü “başka bir erkekle telefonda mesajlaşarak eşine karşı sadakatsiz davrandığı ve güven sarsıcı davranışlarda bulunmuştur” gerekçesiyle haksız buldu. Mahkeme N. Ö.’nün kocası F.Ö.’ye 3 bin TL ödemesine karar kıldı.
 
Telefon kayıtları istendi
 
Duruşmada F.Ö., eşinin kendisini başka bir erkekle aldattığı iddia ederek eşinin kullandığı telefon dökümlerinin mahkemede delil olarak kullanılmasını istedi.
 
Bunun üzerine mahkeme, GSM şirketinden N.Ö.’ye ait telefon kayıtlarını istedi. Bir CD halinde mahkemeye sunulan delillerde N.Ö.’ nin eşini başka biriyle aldattığı tespit edildi. Mahkeme verdiği kararda N.Ö.’ı başka bir erkekle telefonda mesajlaşarak eşine karşı sadakatsiz davrandığı ve güven sarsıcı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle 3 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme, N. Ö.’nün yoksulluk nafakası, manevi tazminat talebi, ziynet ve çeyiz eşyalarına yönelik talebini de reddetti. Mahkeme tazminat davasında eş N. Ö.’yü ağır derecede kusurlu bulurken koca F. Ö.’nün talep ettiği tazminat davası açısından şartların oluştuğuna karar verdi.