Saddam Hüseyin'in kızı iddiaları reddetti

Saddam Hüseyin'in kızı Raghad Saddam Hüseyin, Irak'ta darbe planladığı iddialarını reddetti.

Saddam Hüseyinin kızı iddiaları reddetti
06 Mart 2012 Salı 18:51 tarihinde eklendi, 1.616 kez okundu.

Müvekkili adına El Kuds El Arabi'ye açıklama yapan Raghad'ın avukatı Heytam El Haraş, bazı basın organlarında yer alan, Raghad'ın mevcut Irak hükümetini devirmek için bazı üst düzey askeri yetkililerle bağlantı kurarak para sağladığı haberlerinin doğru olmadığını belirtti.
    
Raghad açıklamasında, "ordu tarafından desteklenen, en gelişmiş izleme teknikleri ve en gelişmiş istihbarat tarafından korunan Bağdat hükümetine karşı darbe düzenlemeyi nasıl düşünebilirim" diye sordu. 
    
Siyasetle hiçbir şekilde ilgilenmediğini vurgulayan Raghad, herkesin kendisinin önceliklerini ve ne tür bir hayat sürdüğünü bildiğini belirterek, "Herkes benim ailemi bilir. Ürdün'de yaşıyorum ve Ürdün halkı ve hükümetiyle de iyi ilişkilerim var" dedi. 
    
Raghad, darbe iddialarını yayanları kendi imajını lekelemek ve Irak halkını korkutmakla suçladı. Iraklıların yeterince derdi olduğunu, ordu tarafından desteklenen zalim bir hükümet ve insafsız bir işgalin altında ezildiklerini ifade eden Raghad, kendisi hakkında bu tür dedikoduları çıkaranların zamanlarını Irak'a hizmet için harcamalarının daha iyi olacağını kaydetti.