"Sadece barış süreci değil"

Van'ın Başkale İlçesi'nden kuralan çözüm çadırı ziyaret eden BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, sürecin sadece barış değil, müzakere ve sahiplenme süreci olduğunu söyledi.

Sadece barış süreci değil
08 Eylül 2013 Pazar 20:41 tarihinde eklendi.
PKK'lıların gere çekilmesini izlemek için Başkale'nin İran sınırında bulunan Uğurlu Köyü'ne BDP tarafından kurulan çözüm çadırı aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP'li ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu 500 kişi tarafından ziyaret edildi.

Büyük bir coşku ile Konuksavar Köyü girişinde karşılanan heyet, buradan araçlarla Uğurlu Köyü'ne oradan da yaylaya kurulan çözüm çadırına çıktı. BDP'liler müzik eşliğinde halay çekti. Burada konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürtlerin isteklerinin kabul edilmemesi durumunda barıştan söz edilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Barışla başlayan süreç sadece barış süreci değil. Barış özgürlüğe bağlıdır. Eğer Kürdistan'ın özgürlüğü tanınmayacaksa, Önder Apo'nun özgürlüğü, Kürdistan gerillalarının özgürlüğü kabul edilmeyecekse, Kürtlerin dili ve istekleri kabul edilmeyecekse bu nasıl bir barış olur. Bu süreç sadece barış süreci değil, müzakere, çözüm ve sahiplenme sürecidir."
 
BDP'liler daha sonra ikram edilen yemeğin ardından çadırdan ayrıldı. 

DHA