"Sadece Hakk’a ve halka hesap veririz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı.

Sadece Hakka ve halka hesap veririz
08 Şubat 2014 Cumartesi 17:31 tarihinde eklendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu “Hiçbir kaynaktan güç almıyoruz. İki güç kaynağımız var. Hakk’ın ve halkın rızası. İki hesap mercimiz var. Hakk’a ve halka hesap. Başka hiçbir kimseye hesap vermeyiz. Hiç kimsenin önünde hesap makamında durmayız.” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı.
Burada konuşan Ahmet Davutoğlu, halktan attıkları her hayırlı adımda dualarını ve güçlerini arkalarında hissettirmelerini istedi.

Son 12 yıl içerisinde ülke topraklarının derin ruhunun tekrar ayağa kalktığını ifade eden Davutoğlu, “ Bu topraklar tekrar ete kemiğe büründü. Tarih içindeki derin yürüyüşü tekrar harekete geçti. 12 yıl önceki Türkiye’yle, bugünü karşılaştırın. 10 yıl sonraki Türkiye’yi hayal edin. 2001 yılında ümidi kırılmış, hayalleri yerle bir edilmiş, kendi topraklarında parya muamelesi gören, ülkesini terk etmek zorunda kalan başörtülü bacıları ile üzüntü duyan, IMF kapılarında borç isteyen bir ülke varken, yarınım ne olacak diye, kendi ülkesine ve ekonomisine güveni kaybolan bir halk varken, 12 yıl içinde güvenle ayağa kalkan bir ülke var. Dışişleri Bakanı olarak sizin yaptığınız gibi hükümetimiz ve Başbakanımız adına çok sayıda övgüye mazhar oldum.” diye konuştu.

Halkın devamlı surette kendilerine “dik dur, eğilme” dediğini aktaran Davutoğlu, hükümet olarak buna karşılık halktan ne olursa olsun kendilerine olan güvenlerini kaybetmemelerini, dualarını eksik etmemelerini istediklerini söyledi.

2013 YILINDA SADECE GEZİ VE SON OLAYLAR HATIRLANMAYACAK

2013 yılını ileride düşünenlerin Gezi Parkı ile son yaşanılan olayları hatırlayacaklarını ancak tarih yazacak olanların birkaç önemli olayı daha yazacaklarını ve esas bunların hatırlanacağını kaydetti. Davutoğlu, “Asıl hatırlanacakların birincisi, çözüm süreci ile birlikte milletin milli birlik ve beraberliğinin pekişmesidir. İkincisi 14 Mayıs’ta IMF’ye olan son borcumuzun da ödenmesi ile milletin bir daha kimseye borçlu olmasını gerektirmeyecek, bir dönemin başlamasıdır. Üçüncüsü ise Avrupa ile vize muafiyetinin kaldırılması için imzaların atılmasıdır. Sonrasında Marmaray, dünyanın en büyük havalimanının temelinin atılması, dördüncüsü Boğaz Köprüsü ile hızlı tren gibi dev projeler gelecek.” şeklinde konuştu.

10 YILDA BÜYÜK RESTORASYON YAPILDI

Son 10 yıl içerisinde büyük bir restorasyon yaşadıklarını anlatan Davutoğlu şöyle konuştu: "Bunun 3 temel ayağı vardır. Birisi demokrasinin güçlenmesi, milli iradenin güçlenmesi, millet egemenliğinin tahkim edilmesi. İkincisi ekonominin güçlenmesi, üçüncüsü de dünyanın her köşesinde al bayrağı şanlı bir biçimde dalgalandıran, uluslararası itibarı yüksek bir ülke haline gelinmesidir. Demokrasi, millet iradesi her şeyin temelidir. Sizin iradeniz ve rızanız olmadan bu topraklarda kimse hükmedemeyecek. Kimse kapalı kapılar ardında planlar yaparak, vesayet rejimleri kurarak 27 Mayısta, 12 Eylülde, 28 Şubatta olduğu gibi millet iradesini teslim alamayacak. Onun için millet iradesini güçlendirecek reformları yaptık, yapmaya devam edeceğiz.”

SALONDA DUA

Salonda bulunanlara dua da yaptıran Davutoğlu, “Allah’ım halkımızı bir daha hiçbir zalimin karşısında başını eğdirmesin, hiçbir kimseye muhtaç etmesin, bu milletin Başbakanlarına taa kıyamete kadar bir daha 70 sente muhtaç olduk, dedirtmesin. Dünyanın neresinde bir tek mazlum varsa, o mazlumun gözyaşını silmeyi bize nasip etsin” deyince hep bir ağızdan “amin” denildi.

EMANETE SON NEFESE KADAR SAHİP ÇIKILACAK

Dizlerindeki son dermana kadar, damarlarındaki son kana kadar, canlarındaki son nefese kadar halkın verdiği emanete sahip çıkacaklarını belirten Davutoğlu halktan da bazı sözler istedi:“ Biz dünyada ihtiyaç duyan kardeşlerimize yardım eli uzatırken önümüze engel çıkaranlara boyun eğecek miyiz? Bu tehditlere, bu şantajlara karşı zafiyet gösterecek miyiz? Şimdi de evetli cevaplarınızı istiyorum. Bu hayırlara karşı, 'evet' adına Türkiye’nin daha da güçlü bir şekilde bütün mazlumlara sahip çıkması için güçlü iradenin arkasında duracak mıyız? 30 Mart'ta bu iradeyi önceki bütün seçimlerden daha da yüksek bir noktaya taşıyacak mıyız. Attığımız her hayırlı adımda sizlerin duasını, gücünü arkamızda hissedecek miyiz.”
221 dış temsilcilik var
Son dört yıl içerisinde Afrika’da 23 büyükelçilik açtıklarını söyleyen Davutoğlu şunları ifade etti: “ Şu anda 35 büyükelçilik var. Latin Amerika’da 6, Asya’da 4 büyükelçilik açtık. 90 yılda Afrika’da 12 büyükelçilik açılmıştı. Son 4 yıl içerisinde 23 büyükelçilik açtık. Anadolu insanı dünyanın her yerine gidebilsin. Gittiği her yerde kendi vatanı gibi altında gölgelenebileceği al bayrağı görsün ve hissetsin diye açtık. Şu anda dünyada 221 dış temsilcilikle en çok temsil edilen 7. Ülkeyiz. Yakında ilk beşe gireceğiz.”

KARAMSARLIĞA DÜŞÜLMEMELİ

Son dönemde hem ulusal hem uluslararası medya üzerinden değişik kanallarla topluma karamsarlık sirayet ettirilmek istendiğini ileri süren Davutoğlu şöyle dedi: “ Kesinlikle buna izin vermeyin. Ne olursa olsun yese kapılmak bize yakışmaz. Aksine bize yakışan her şartta ümitvar olmaktır. Özgüveninizi hiç kaybetmeyin. Hiç kimse özgüvenimizin sarsılmasına sebebiyet veremez. Son 10 yıl içinde çok devrim yapıldı. Ulaştırmada, sağlıkta, demokratikleşmede, insan hak ve özgürlüklerinde devrim yapıldı. Ama en büyük devrim özgüven devrimidir. Biz bu millete tekrar tarihe damga vurabilecek kudrette olduğunu gösterdik. Halkımızla iletişimimizi sağlam tutacağız. Bu seçimlerde sandığa giderek bu yürüyüşü durdurabileceğini zannedenlere en güçlü cevabı vermeliyiz.”

NEVŞEHİR DERİN ŞEHİR

Konya’ya merkez şehir diye hitap ettiğini kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetti: “ Nevşehir’e gelirken de düşündüm, bütün dağların arasında tefekkürün en güzelinin gerçekleşebileceği olağanüstü, mucizevi peribacalarının dokusu içerisindeki Nevşehir’e derin milletin derin şehri demek geçti içimden. Nevşehir bizim derin milletimizin derin şehridir. Her şerrin üzerinden mutlaka bir hayır gelecektir. Hiçbir şey sizin güveninizi sarsmasın. Bir tarafta insanı derin tefekküre sevk eden doğa güzellikleri, diğer tarafta Hoca Ahmet Yesevi’den gelen Horasan erenlerinin Mevlana’nın, Ahi Evran’ın yol arkadaşı Hacı Bektaş Veli’nin diyarıdır Nevşehir.”

SLOGAN VE AFİŞLERE DİKKAT ÇEKTİ
Toplantıya; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile birlikte AK Parti Belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Özellikle Davutoğlu’nun konuşması sırasında AK Parti Gençlik Kolları üyeleri sık sık “dik dur eğilme, millet sizinle”, “ Türkiye sizinle gurur duyuyor”, “Ya Allah Bismillah, Allah-u Ekber” sloganları attı. Emniyet güçleri, toplantı salonuna girişindeki x ray cihazından geçen herkesin üst aramasını yaparak salona girmesine izin verdi. Yine AK Partili gençler salonda “biz ancak rükûda eğiliriz” yazılı üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi bulunan dev afiş açtı.


CİHAN