Sadri Alışık ödülleri sahiplerini buldu

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde verildi.

Sadri Alışık ödülleri sahiplerini buldu
26 Şubat 2013 Salı 10:56 tarihinde eklendi, 2.015 kez okundu.

 

Sanatçının oğlu Kerem Alışık’ın da katıldığı törende, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve çok sayıda davetli hazır bulundu.
 
Sadri Alışık’ın hayatının anlatımıyla başlayan etkinlikte; genç yetenek ödülü Van Devlet Tiyatrosu oyuncularını öğrencilerle buluşturan Uluslararası Akdamar Gençlik ve Çocuk Festivali Küçük Hanımlar Küçük Beyler Gençlik ve Çocuk Festivali’ne gitti.
 
Jüri özel ödülleri ise deprem sonrası yıkılan evlerine karşın Van’ı terk etmeden konteynerde ikamet ederek tiyatro perdesini sürekli açık tutan, Van Devlet Tiyatrosu çalışanları ve 1964 yılında Muhsin Ertuğrul öncülüğünde kurulduğu günden bugüne kesintisiz sürdürdükleri tiyatro çalışmaları ile devam eden Ordu Belediyesi Karadeniz Şehir Tiyatrosu’na verildi.
 
ALIŞIK TEŞEKKÜR ETTİ
 
Komedi ve müzikal dalında yılın en başarılı yardımcı erkek ve kadın ödülünü Murat Gökçer ve Başak Boran Oksal, komedi ve müzikal dalında en başarılı erkek ve kadın ödülünü Sabri Özmener ve Hicran Yavuz, yardımcı rolde yılın en başarılı erkek ve kadın ödüllerini ise Hakan Salinmiş ve Mehtap Öztepe aldı. Törende başarılı tiyatrocuların ödüllerini veren Kerem Alışık, tiyatronun bugün geldiği noktadan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
ONUR ÖDÜLÜ 
 
Yılın en başarılı erkek ve kadın ödüllerini Basri Albayrak ve Meltem Keskin, yılın en iyi yapım yönetmeni ödülünü Ayşe Emel Mesci’nin aldığı törende, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Macide Tanır ise onur ödülüne layık görüldü.

CİHAN