"Sadri Şener futboldan anlamıyor"

Gelecek sezon Mersin İdmanyurdu formasıyla Süper Lig'e geri dönecek olan Trabzonspor'un eski yıldızı Yattara: Sadri Şener futbolu inşaat sanıyor.

Sadri Şener futboldan anlamıyor
18 Temmuz 2012 Çarşamba 08:51 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.

 

2003-2011 yılları arasında Trabzonspor'da forma giyen İbrahima Yattara, geçen yıl Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımına transfer olmuştu.
 
Bir yıl sonra bu kez Mersin İdmanyurdu formasıyla Süper Lig'e dönecek olan Gineli futbolcu, Trabzospor'dan kopuşunu anlattı.
 
Yattara, yeni takımıyla kamp yaptığı Isparta - Davras'ta, Akşam gazetesinden Adil Demirçubuk'a konuştu.
 
- Trabzonspor'dan neden ayrıldın? 
Başkan Sadri Şener ve Şenol Güneş'le problemlerim vardı. O yüzden kendim ayrılmak istedim. Onlar benim Trabzon'da oynamamı istemediler. Şenol Güneş beni oynatmıyor, devamlı yedek bırakıyordu. İstenmediğim yerde durmak istemedim. Başkan beni sevmiyor, hoca beni oynatmıyor. Gerçekten çok sıkıntı çektim orada.
 
Sadri Şener, 'Yattara'ya zamanında 10 milyon euro verdiler, satmadık. Keşke satsaymışız' diyerek pişman olduğunu söyledi..? 
O zaman beni satmak gibi bir düşünceleri az da olsa vardı. O günlerde ben ayrılmak istediğimde Sadri Şener bana kızmıştı. Benimle konuşmadı. 
 
Senden ayrıldıktan sonraki Trabzonspor'u nasıl buluyorsun? ;
Ben Trabzon'u çok seviyorum. Ayrı kaldığım için tabii ki üzülüyorum. Allah'a şükür Trabzonspor'da biraz para kazandım. Bunu hiçbir zaman inkar edemem.. Trabzon her zaman benim kalbimde ayrı bir yeri olan bir yer olarak kalacak. Ama maalesef Trabzonspor kötü yönetiliyor. Trabzon'da iş bilmez çok kötü yöneticiler var. Sadri Şener olsun, Nevzat Şakar olsun, futbolu bilmiyorlar. Futbolu inşaat sektörü gibi zannettiler. Ama futbol apayrı bir şey. Bu anlamda üzülüyorum tabii.
 
Peki sahadaki performansın nasıldı? 
Çok iyiydi. Devre arasına kadar bütün maçlarda oynadım. Takıma tek başıma 17 puan kazandırdım. Sonra Gine Milli Takımı'na gittim. Gitmeden önce beni milli takıma göndermek istemediler. Fakat Afrika Kupası olduğu için gitmeye mecburdum. Onlar kabul etmemelerine rağmen gittim. 
 
Sonra takıma döndüğümde benim yerime bir Brezilyalı aldıklarını gördüm. Bir anda mevkimin üçüncü adamı pozisyonuna düşmüştüm. Yabancı sınırlaması da olduğu için takımda oynama şansım kalmamıştı. Durumun düzeltilmesini istedim ama onlar kabul etmedi. Çok kızdım, 'Bırakın gideyim' dedim. Bana, 'Sezon sonuna kadar bekle, gelecek sezon banko oynarsın. Sana paranı düzenli ödemeye devam edeceğiz' dediler. Onu da ben kabul etmedim, çünkü oynamak istiyordum. Sonra kontratımı feshettim. Kendim bıraktığım için alacağımı da yarı yarıya kestiler.
 
- Selçuk İnan, Egemen, Engin, Ceyhun, Burak gibi yıldızların peş peşe Trabzon'u terketmelerini nasıl değerlendiriyorsun? 
Trabzonspor'a çok iyi futbolcular geldi ama son üç senede çoğu gitti. Her sene Trabzonspor 14-15 transfer yapıyor ama boşa yapıyor. Bunlardan sadece ikisi iyi çıkıyor. Böyle bir şey yok. Son üç yılda gidenlere bakın... Selçuk İnan, Egemen, ben, Jaja, Ceyhun, Engin Baytar, Burak... 
 
Hepsi birbirinden iyi 8-9 futbolcusu gitti. Bu duruma üzülmemek mümkün mü? Bu takımı şimdi oynatın, banko şampiyon olmaz mı? Dikkatinizi çekerim hepsi Sadri Şener döneminde gitti. Sadri Şener futbolcuları para verip alıyor ama sonra bedava gönderiyor. Ben bile bedavaya gittim. Hele hele Burak'ın gitmesine nasıl izin verdiler anlamak mümkün değil. Adam gol atıyor, kral orada. Neden bırakıyorlar? Şenol Güneş futbolu biliyorsa ne yapıp ne edip Burak'ı takımda bırakmalıydı. Bence çok yanlış transfer.