Sadullah Ergin Reyhanlı'da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı.

Sadullah Ergin Reyhanlıda
15 Ekim 2013 Salı 20:45 tarihinde eklendi.
Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan Bakan Ergin, Reyhanlı'nın son yıllarda alması gereken hizmetleri aldığını, çünkü bunu hak ettiğini belirterek, "Reyhanlı'mız son yıllardaki afetten sonra kısa sürede toparlandı. Hem kendi acılarını yaralarını sardı ve hem de bu tür acı karşısında nasıl durulması gerektiğini Hatay'a, Türkiye'ye, ve hem de dünyaya gösterdi. Reyhanlıların bu alicenap yapısı, sabrı ve tevekkülü her türlü takdirin üzerindedir" dedi.
 
Bulunulan coğrafyada Türkiye'nin her zaman güçlü olması gerektiğini söyleyen Bakan Ergin, "Türkiye ne zaman istikrarlı bir süreç yakaladıysa ayağını yere sağlam basarak siyasi istikrarı ile onun getirdiği ekonomik istikrarı ile toplum huzuru ile büyümeye kalkınmaya devam etmiş, ne zaman da çekişmelere düşmüş ise istikrarı kaybetmiş malesef hep geriye gitmiş, küçülmeye devam etmiş.

Onun için son 11 yıldır Türkiye'nin yakalamış olduğu siyasi istikrar ve buna dayalı olarak oluşan ekonomik istikrar Türkiye'mize de Hatay'ımıza da Reyhanlı'ya da çok önemli neticeler getirdi" diye konuştu.
 
Türkiye'nin bir uçtan bir uca bölünmüş yollarla bezendiğini, barajlarla hava alanları ile donatıldığını kaydeden Bakan Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Hızlı trenlerimiz sefere başladı. 150 yıllık hayalimiz Avrupa ile Asya'yı denizin altından birleştiren Marmaray projesi bitti. 29 Ekim'de hayata geçiyor. Pekin'den başlayıp Londra'ya varan ipek yolu kesintisiz bu proje sayesinde devam edecek.

Artık boğazlardan denizin altından raylı sistemle geçilecek. Yakında lastik tekerli geçişler içinde ayrı bir tünel daha projelendiriliyor." 

DHA