Safra kesesinden binlerce taş çıktı

Tekirdağ'da 35 yıldır mide ağrısı çektiği belirtilen 65 yaşındaki Nurhan Eser'in safra kesesinden binlerce taş çıkarıldı. Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşan Eser, "Yeniden doğdum. Adımı rekorlar kitabına yazdıracağım" dedi.

Safra kesesinden binlerce taş çıktı
11 Eylül 2014 Perşembe 21:53 tarihinde eklendi.
Tekirdağ'da hastaneye şiddetli karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle başvuran Nurhan Eser (65), Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem Topaloğlu tarafından muayene edildi. 9 ay önce by-pass ameliyatı geçiren ve yıllarca ağrılarını dindirmek için kullandığı ilaçlar sonucunda da midesinin dörtte üçü alınmış olan hastanın safra kesesinde çok sayıda taş olduğu belirlenerek operasyona karar verildi.
 
Hasta için son derece riskli olan operasyonu Op. Dr. Adem Topaloğlu ve ekibi gerçekleştirdi. Doktorlar, hastanın safra kesesinin taşlarla dolu olmasına çok şaşırdı. Safra kesesinin tamamı taşlarla dolu olan bir vaka ile ilk kez karşılaştığını ve çok şaşırdığını söyleyen Topaloğlu, "Hastamız bize şiddetli mide ağrısı, bulantı ve kusma yakınmasıyla başvurdu. Yaptığımız tetkik ve incelemeler sonucunda hastamızın safra kesesinde taşlar bulunduğunu belirledik. Ancak, Nurhan hanım kısa süre önce by-pass ameliyatı geçirmişti. Bu bakımdan kendisi için safra kesesi ameliyatı riskliydi. Ameliyatı son derece başarılı geçti. Normal şartlarda taş sayısının 8-10 civarında olur. Ancak biz binlerce taş olduğu tespit ettik. Kendisinin Türkiye'de, hatta dünyada safra kesesinden rekor sayıda taş çıkan ilk kişi olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
'SAFRA KESESİ AĞRISI, MİDE SANILMIŞ'
 
Adem Topaloğlu, hastanın teşhis ve tedavisinde geç kalındığına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastamız 35 yıldır mide ağrısı şikayetiyle yaşamını sürdürmüş. 1980'li yılların başında, o günün şartlarında midesinin 3/4'ü alınmış. Buna rağmen ağrıları dinmemiş. Ağır ilaç tedavisine devam edilmiş. Yıllar boyu safra kesesi taşlarının neden olduğu ağrılar, mide ağrısı sanılmış." 
 
65 YAŞINDA YENİDEN DOĞDUM 
 
Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi'nde gerçekleşen ameliyatın ardından 35 yıldır çektiği ağrılardan kurtulduğunu belirten Nurhan Eser ise yaşadığı mutluluğu ‘yeniden doğdum’ sözleriyle dile getirdi. Uzun yıllar çeşitli hastanelere başvurarak hastalığına şifa aradığını anlatan Eser, “Dile kolay 35 yıl. Her anı ağrı ve acıyla yaşadım. Yıllarca ağrılarımı dindirmek için kullandığım ilaçlar midemi çürüttü. Ameliyatla midemin yarısından fazlası alındı, ancak yine de iyileşmedim. Doktorlar sağ olsun beni kurtardı. Safra kesemin tamamının taşlarla dolu olmasına çok şaşırdım. Bu duruma doktorlarımın şaşırması, beni daha da şaşırttı. Safra kesesinden bu sayıda taş çıkan ilk vaka benim olduğumu düşünüyorlar. Nihayet sonunda sağlığıma kavuştum. Adımı rekorlar kitabına yazdıracağım” dedi.