Safranbolu'da Bağ Bozumu Şenliği

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nde üzüm üreticileri ürünlerini yarıştırdı. Dereceye giren üzüm üreticileri altınla ödüllendirildi.

Safranboluda Bağ Bozumu Şenliği
24 Eylül 2013 Salı 19:15 tarihinde eklendi.
Safranbolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği Bağ Bozumu Şenliği, Aslanlar Kültür Merkezi'nde yapıldı.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile vatandaşların katıldığı şenlik halk oyunları gösterisiyle başladı. Daha sonra Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri yöresel bindallı elbiseleriyle, ellerinde bulunan sepetlerdeki 37 üzüm üreticisinin üzümleriyle jüri üyelerinin önüne çıktı.

Jüri üyeleri daha önceden arazi puanlaması yaptığı üzüm üreticilerinin tarlalarından getirdiği üzümlerin şekillerine bakarak en iyi üzümleri seçti. Yarışmada Çavuş üzümü kategorisinde Çerçen Köyü'nden Hasan Yaşaroğlu birinci, Konarı Köyü'nden Hasan Yakupoğlu ikinci, Yazıköy'den Cevat Karadeniz ise üçüncü, standart üzüm kategorisinde ise Yazıköy'den Salih Şenol birinci, Konarı Köyü'nden Hasan Büyükbaba ikinci, Düzce Köyü'nden Mehmet Sağlam üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olanlara üç, ikincilere iki, üçüncü gelenlere ise birer altın verildi. Yarışmanın sonunda şenliğe katılanlara üzüm ve üzüm pekmezi ikram edildi.

DHA