Sağanak İstanbul'u göle çevirdi

İStanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yenibosna havaalanı kavşağında E5 göle döndü.

Sağanak İstanbulu göle çevirdi
01 Haziran 2014 Pazar 18:50 tarihinde eklendi, 1.179 kez okundu.
İstanbul’da ikindi vakti bastıran yağmur birçok noktayı göle çevirdi. Yenibosna’da E-5’i su basması nedeniyle trafik durdu. Yan yoldan Topkapı istikametine gidemeyen araçlar ters yöne ilerledi ve ana yola çıktı. Havaalanının bahçe duvarını aşarak E-5’e taşan çamurlu su şelale görüntüsü oluşturdu. 
 
İstanbul’u bir anda etkisi altına alan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Rögarlar taştı, yollar göle döndü. Araçlar güçlükle ilerlerken vatandaşlar sığınacak yer aradı. Vatandaşlar, köprü, üstgeçit ve binaların altlarına sığındı. Bazı vatandaşlar ise ayakkabılarını çıkararak göle dönen yollarda ilerlemeye çalıştı. Yoğun yağış nedeniyle zaman zaman görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü ve araçlar kontrollü bir şekilde ilerlemeye çalıştı. Bazı sürücüler ise yol kenarına park etti. 

 
Yenibosna’da E-5 karayolu, havaalanı tarafından gelen çamurlu su ile göle döndü. Topkapı istikametine giden yan yol tamamen ulaşıma kapandı. Yan yoldaki araçlar geri dönerek ters istikamette ilerledi ve katılım noktasından ana yola geçti. Ana yolda ise tek şeritten ulaşım sağlanabildi. Bu nedenle E-5’te Topkapı istikametinde trafik durdu. Havaalanı duvarını aşan çamurlu su şelale görüntüsü oluşturdu. Bir minibüs ise arızalanınca yolcularıyla birlikte su içinde kaldı.
 
Uzun süre otobüs ve dolmuşlarda bekleyen bazı vatandaşlar E-5’te yürüyerek gidecekleri yere ulaşmaya çalıştı. 

CİHAN