Sağlar o CD'nin peşinde

Fikri Sağlar "Ergenekon operasyonunda bulunan CD bizden gizlendi" dedi.

Sağlar o CDnin peşinde
06 Ocak 2011 Perşembe 10:18 tarihinde eklendi.

 

Dolmabahçe davası 2. kez Yargıtay’a gitti. Yaşar ve Filiz Büyükanıt çiftinin açtığı davada 17 bin lira tazminata mahkum olan eski Bakan Fikri Sağlar ‘’ Ergenekon operasyonunda bulunan CD bizden gizlendi’’ dedi.
 
Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile eşi Filiz Büyükanıt’ın açtığı davada 17 bin lira tazminata mahkum olan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, ikinci kez temyize başvurdu. Yargıtay, daha önce de aynı miktar tazminat ödenmesi kararlaştırılan davanın ilk kararını bozmuştu.
 
Sağlar, 15 Mayıs 2008’de, ‘’Büyükanıt’a Dosya Verildi mi?’’ başlıklı bir köşe yazısı yazmış ve Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe’de yaptığı görüşmede Büyükanıt’ın önüne eşinin usulsüz harcamalarıyla ilgili dosya konulduğunu ve bu nedenle de hükümete karşı olan tavrını değiştirdiğini iddia etmişti.
 
O CD’DE NE VAR?
 
İlk kararın bozulmasının ardından Sağlar ve avukatları ‘’Eksik soruşturma’’ yapıldığını savunup, Ergenekon sanığı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un evinde bulunduğu öne sürülen Büyükanıt ile ilgili CD’nin de mahkemece incelenmesini istediler. Bu talep kabul edilerek CD İstanbul’daki Ergenekon davasına bakan mahkemeden istendi.
Ancak Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi bu CD’nin içindeki bilgilerin, Büyükanıt ve eşinin özel yaşantısına ilişkin olduğuna karar verip CD’yi Sağlar ve avukatlarına vermedi. CD, doğrudan bilirkişi Mehmet Akif Uçar’a gönderildi. Uçar da, CD’de Büyükanıt ve eşinin usulsüz harcamaları konusunda bir konunun geçmediği yönünde rapor hazırladı.
 
Sağlar’ın avukatları şimdi 2. kez Yargıtay’a başvurdular. Başvuruda CD’yi inceleyemediklerini ve tayin edilen bilirkişinin uzmanlık alanının da açıklanmadığını belirten avukatlar ‘’Bilirkişinin CD çözümü yapabilmesi için bilişim alanında uzman bir hukukçu olması gerekir. Özellikleri bilinmeyen kişinin bilirkişiliği geçerli olmaz’’ dediler. İkinci kez Yargıtay’a başvuran eski bakan Fikri Sağlar da GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada ‘’Ergenekon davası sanıklarında bulunduğu belirtilen Büyükanıt ile ilgili CD bizden gizlendi. Mahkemece dosyaya celp edilen delili inceleyemedik’’ dedi. 

Gazeteport