Sağlık ayaklarınızın altında

El ve ayaklardaki refleks noktalarına uygulanan özel ovma hareketleri sayesinde toksinlerden arınmış bir bedene kavuşmak mümkün.

Sağlık ayaklarınızın altında
23 Ocak 2012 Pazartesi 22:53 tarihinde eklendi, 1.449 kez okundu.

 

Ellerimizin sadece tutmamızı, ayaklarımızın da yürümemizi sağlayan organlar olduğunu düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz demektir. El ve ayaklar işlevlerinin dışında, aynı zamanda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktalarına sahip birer organ. Çin'de akupunkturun geliştiği zamanlarda doğduğu sanılan, günümüzde artık tamamlayıcı tıp adı altında Batı'da da uygulanan refleksoloji, ayaklardaki refleks noktalarına uygulanan bir baskı tekniği. Refleks noktalarına basınç uygulanmasıyla vücuttaki sinirler ve kan dolaşımı uyarılıyor, böylece iyileşme ve fiziksel fonksiyonlarda denge sağlanıyor. Bu da başta bel fıtığı, migren, reflü, depresyon, kadın hastalıkları, regl ağrıları ve romatizma gibi hastalıkların tedavisini sadece "masaj seansları"yla mümkün kılıyor.
 
Psikolog ve Refleksoloji Uzmanı Esat Başaran'dan uygulamanın hakkında bilgi aldık. İşte "Refleksoloji" ve bilinmeyenleri...
 
BEDEN KENDİ KENDİNİ İYİLEŞTİRİYOR
El ve ayaklardaki sinir uçları bize kişinin hastalıkları hakkında bilgi veriyor. Kişiye uygulanan ovma hareketleri gelişigüzel yapılmıyor. Bu hareketler vücudun belli bölgelerinde bloke olmuş enerjiyi çözerek, bedenin kendi kendini iyileştirme gücünü harekete geçiriyor. Zaten refleksolojinin temelinde de hastalıkların enerjinin belli bir yerde bloke olmasından kaynaklandığı tezi yatıyor. Dolayısıyla refleksolojiyi uygulayan kişinin anatomi ve fizyoloji bilgisine sahip olması gerekiyor. Refleksolog, ayaklarına dokunduğu kişinin derisinin altındaki kristal ve taşımsı maddelerin yerini saptayarak hangi organın hastalıklı olduğunu ya da hastalıktan etkilendiğini büyük olasılıkla saptayabiliyor. Ayaklara bastırdıkça hasta, bedenin bu organda temsil edilen bölgesinde acı hissediyor. Tedavi, bir parmağın kenarıyla basınç uygulanarak saat yönünde döndürülmesinden oluşuyor. 
Refleksoloji terapisi, her şeyden önce kişinin kendini fiziksel ve ruhsal açıdan iyi hissetmesini sağlıyor. Bedende rahatlama, dolayısıyla kaliteli uyku ve toksinlerden arınmış bir beden sağlayor. Refleksoloji; stres, yorgunluk, migren, baş ağrısı, kadın hastalıkları, regl ağrıları, regl öncesi gerginlik, kabızlık, hazımsızlık, sırt ağrısı, romatizma, siyatik, eklem iltihaplanmaları, sinüzit, astım gibi pek çok rahatsızlıkta etkili olabiliyor. Daha da önemlisi doğuştan el ve ayaklarını hareket ettiremeyen ya da sonrasında yatağa bağımlı kalan kişilerin de sağlığına kavuşabilmesini sağlayabiliyor. 
 
ENERJİ AKIŞI NORMALA DÖNDÜRÜLÜYOR
İnsan vücudundaki dikey enerji dilimlerine ek olarak bir de yatay olarak üç enerji dilimini vardır. Bu, vücudu yatay şeklide bölen üç yardımcı enerji dilimleridir. Hem vücut hem de ayaklardaki bu üç enerji dilimleri birbirleriyle uyuşuyor. Böylece özellikle ayaklardaki refleks noktalarını bulmak daha da kolaylaştı. Ayaklarda onu dikey, onu da yatay olmak üzere detaylı bölgeler elde edildi ki, bu şekilde çeşitli refleks noktaları daha belirgin ve sıhhatli tespit edilebilir. İstisnaî bir anatomiye sahip ellerde ise sadece bir yatay enerji dilimi mevcuttur.
Enerji dilimlerinden geçen enerji akımı, belli noktalarda birikiyorsa, buralarda enerji yüklenmesi veya enerji blokajı meydana gelir. Ne yazık ki bu blokajlar, vücuttaki hayat enerjisinin serbestçe dolaşan enerji akımını kesintiye uğratarak, menfi tesir eder ve tabiatıyla organizmada ağrılar, rahatsızlıklar, hastalıklar ve diğer arızaların doğmasına yol açarlar. Belirli masaj ve basma tekniklerinin ayaklardaki refleks noktalara sabır ve inançla uygulanmasıyla, buradaki enerji blokajı rahatça bertaraf edilir ve enerji akımı yeniden sağlıklı bir şekilde başlar ve vücuttaki ahenk yeniden tesis olunur.
 
Enerji blokajlarının pek çok sebebi vardır: Stres, sağlıksız beslenme, karamsarlık, hayal kırıklığı, tabiî afetler, boşanma veya sevdiğinden ayrılma, vs gibi. Bu psikolojik arızalar zamanla organları olumsuz bir şekilde tesiri altına alır. Bu temel arızaların sağlıklı ve kısa zamanda bertaraf edilebilmesi için öncelikle kaynağının belirlenmesi şarttır. Refleks bölgeleri masajı genel bir tedavi metodu olduğundan, tedavi edilecek kişiyle hem konuşulur hem de masaj teknikleri bu konuşmanın seyri dahilinde uygulanır. Sadece konuşma yoluyla sağlıklı bir tedaviye ulaşılamadığı bir gerçektir. Arızanın ana kaynağı şuuraltının derinliğinde kapalı kalır. Kimi zaman da kişi kendini, iç dünyasındaki çatışmalara çözüm bulmaya hazır hissetmediğinden, rahatsızlığının, sıkıntısının ana kaynağına inmek ve bahsetmek istemez. Ancak, bunların neticesinde oluşan enerji blokajları, zaman kaybetmeden bertaraf edilmesi gereken ciddi engellerdir. Vücuttaki arızanın ana kaynağına inmekte gecikildikçe, bu enerji blokajı artmaya ve katlamaya devam edecektir.
Refleks bölgeleri tedavisinde gâye enerji blokajlarını yok edip, enerji akışının normal ahengine girmesine sağlamaktır. Bunun için tabiî ki anatomi bilgisi çok önemlidir.