Sağlık- Sen Genel Başkanı, saldırıyı kınadı

Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş, Ankara'da düzenlenen saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık- Sen Genel Başkanı, saldırıyı kınadı
20 Mart 2013 Çarşamba 23:00 tarihinde eklendi.

 

Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş, Ankara'da düzenlenen saldırı ile ilgili, "Ak Parti ve Adalet Bakanlığı'na karşı yapılan saldırıların ülkenin geleceği, birlik ve beraberliği, ülkede 30 yıllık akan kanın durdurulması noktasında başlatılan adımlara darbe yapıldığını düşünüyoruz. Bu saldırıları Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak kınıyoruz. Biz millet ve sağlık çalışanları adına sendikacılık yapıyoruz. Bu anlamda ülkemizde demokrasinin ve özgürlüklerin önünün açılmasını her platformda istiyoruz" dedi.
 
Yurt gezileri kapsamında Uşak'a giden Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Uşak Öğretmenevi'nde sendikanın Uşak Şubesi tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Yemek öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Memiş, 1982 darbe zihniyetinin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin görmezden gelinmesini doğru bulmadıklarını açıkladı. Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin önü açılırken, 1982 darbe zihniyetinin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin görmezden gelinmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Memiş, "Memur-Sen ailesi olarak kılık kıyafet özgürlükleri için 10 milyon imza kampanyası başlattık ve bu çerçevede 12 milyon 300 bin imza topladık.

Toplanan imzaları talebimizle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve hükümet üyelerine teslim ettik. Bu yönetmelik ortadan kaldırılmazsa Memur-Sen olarak 18 Mart'ta fiili uygulamaya başlayacağımızı belirterek tüm Türkiye'de kamu çalışanları olarak serbest kılık kıyafetle kurumlara gittik. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumla da karşılaşmadık. İnşallah ülkemizde darbecilerin getirmiş olduğu bu yasağın önünün bu süreçle aşılarak bu konuda somut bir adımın atılacağını umut ediyoruz" diye konuştu.
 
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜKÜ ARTTI
 
Sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde sağlık çalışanlarının yükünün arttığını anlatan Memiş, şöyle konuştu: "Sağlık çalışanları, sağlıkta dönüşümle beraber ciddi bir iş yükü altına girdi. 2002 yılından bu güne gelinen süreçte sağlık çalışanlarının iş yükü 5 kat arttı. Ama buna rağmen özlük hakları ve ücretleri yönünde maalesef bir iyileştirme olmadı.

Sağlıkta hasta memnuniyeti yüzde 39'dan yüzde 76'ya çıkmasına rağmen son dönemlerde sağlık çalışanlarına şiddet olaylarında artış yaşandı. Yine aynı şekilde mesleki saygınlığın azaldığını görüyoruz. Sağlık çalışanlarının yüzde 60,8'i 'fırsatım olsa mesleğimi değiştiririm' noktasına geldi. Sağlık çalışanları yüzde 23,85 oranında polisten sonra en çok yıpranmaya maruz kalan, tükenen bir kesim olarak karşımıza çıkıyor. Onun için yeni dönemde sağlık çalışanlarının da bu dönüşüme ortak olmasını hak ettikleri ücretleri ve mesleki saygınlıklarının yeniden kazandırılmasını ve iş yüklerinin hafifletilmesini istiyoruz."
 
TAM GÜN YASASI
 
Tam gün yasasına ilişkin son günlerde bir gündem oluştuğuna dikkat çeken Memiş, "Yasayla beraber istifa eden ya da emekliye ayrılan hocaların yeniden kazandırılması yönünde bir çalışma var. Bunu olumlu karşılıyoruz. Sağlık işi bir ekip işidir. Tam gün yasası çerçevesinde eğer bir düzenleme yapılacak ise sağlık çalışanlarının tamamını kapsayan bir düzenleme yapılmalıdır. Bu kapsamda da sağlık çalışanlarının almış oldukları ek ödemeler emekliye yansıtılmalı, bütün sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sendika olarak bunun mücadelesini yapacağız. 2013 yılı toplu sözleşmelerinde en önemli taleplerimizden birisi de budur" dedi.

DHA