Sağlık sigortaları 700 bin rehabilitasyon talebini geri çevirdi

Almanya’da sağlık sigortası şirketleri, üyelerinin sağlık giderlerini ödemek istemiyor

Sağlık sigortaları 700 bin rehabilitasyon talebini geri çevirdi
19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:58 tarihinde eklendi.

Almanya’da sağlık sigortası şirketleri, üyelerinin sağlık giderlerini ödemek istemiyor. Hastaların ihtiyaçları için doktorlar tarafından kendilerine sunulan raporlara güvenmeyip kendi raporlarını hazırlatan sağlık sigortaları, bu şekilde para tasarrufunda bulunmaya çalışıyor.

Almanya’da geçen sene binlerce rehabilitasyon tedavisi ödenmezken, hastalık raporları kabul edilmeyip hasta kişilerin tekrar işine dönmesi istenmiş, işitme cihazı gibi daha birçok tıbbi aletin parası da ödenmemişti. Söz konusu bilgiler, sağlık sigortalarının hastaların ihtiyaçları ile ilgili rapor hazırlattığı Tıbbi Denetim Birimi raporunda yer aldı.

2012 yılında sağlık sigortaları söz konusu birime 1,5 milyon hasta için kendilerine ulaşan ödeme talebi ile karşılaştı ve bunlardan şüphe duyarak söz konusu birime ikinci bir rapor hazırlattı. Buradan çıkan raporlara göre hastalık raporu olan kişilerin yüzde 16’sının hastalık raporu inandırıcı bulunmadı ve bu kişilerin tekrar çalışması istendi. Yaklaşık 700 bin kişi için rehabilitasyon talebi geri çevirildi. Yine işitme cihazı gibi ihtiyaçlar konusunda 500 bin talep reddedildi.

Sigortalıların haklarını savunan Sosyal Birlik Kurumu Başkanı Ulrike Mascher ise sağlık sigortalarından gelen olumsuz raporların hemen kabul edilmemesini ve gerekirse doktorlardan ikinci bir rapor talebinde bulunulmasını tavsiye etti. Ulrike Mascher,s ağlık sigortaları için hazırlanan raporların ve verilen kararların çoğu zaman dosya bilgilerine bakılarak verildiğini ve bunun psikolojik rahatsızlığı olan hastalar için oldukça vahim sonuçlar doğurduğunu söyledi.


CİHAN