Sağlık turizmi tatil turizminden daha karlı

Türkiye’de her ne kadar yaz turizmi daha çok önemsense de sağlık turizminin tatil turizmine göre daha fazla gelir sağladığı ortaya çıktı.

Sağlık turizmi tatil turizminden daha karlı
07 Mart 2018 Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi, 1.736 kez okundu.

Türkiye’de her ne kadar yaz turizmi daha çok önemsense de sağlık turizminin tatil turizmine göre daha fazla gelir sağladığı ortaya çıktı.
 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’deki turizm etkinlikleri ile ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Termal turizm kaynaklarından ve benzer turizm etkinliklerinin ön plana çıkarılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Palandöken, sağlık turizmi ile ilgili önemli bir detaya vurgu yaptı. “Çünkü sağlık turizmi, tatil turizminden daha fazla döviz getiriyor” diyerek bu konuda önemli bir karşılaştırma yapan Palandöken, turizm paydaşlarına da bu konuyla ilgili çağrı yaptı. Türkiye’nin tatil turizminden ziyade sağlık turizmi için çok daha iyi seviyede olduğunu söyleyerek bu alana ilgi gösterilmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, bu sayede turizm gelirlerinin daha az turistle daha çok olabileceğini söyledi.
 

“Turizm Gelirler Sağlık Turizmiyle Artabilir”
 

Türkiye’nin dört bölgesinde önemli termal kaynakların bulunduğunu söyleyen Palandöken¸ bu yerler sayesinde Türkiye’nin sağlık turizmi adına önemli bir ülke olduğunu söyledi. Termallerin yanı sıra Türkiye’deki tıbbi hizmetlerin de çok iyi seviyelerde olduğunu ve yurtdışından çok ciddi taleplerin bulunduğunu belirten Palandöken, bu alan önem verilmesi ile birlikte yabancı turistlerin kolay bir şekilde bu alana çekilebileceğini dile getirdi.
 

Tıbbi Hizmetler Avrupa’dan Daha Ucuz
 

Türkiye’de sağlık ücretlerinin pahalı olduğuna yönelik bir algı olmasına karşın tıbbi hizmetlerin Avrupa’ya göre çok uygun olduğunu söyleyen Palandöken, Türkiye’deki fiyatların Avrupa’ya göre yüzde 60 oranında daha ucuz olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili bir örnek veren Palandöken, Türkiye’de kalp by-pass operasyonunun maksimum 20 bin dolara yapıldığını, aynı işlemlerin Avrupa’da minimum 20 binden başlayan fiyatlarla yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin tıp alanında güven verdiğini ve bu nedenle de tercih edildiğini ifade eden Başkan Palandöken, paydaşların bu konuya gerekli ilgiyi göstermesi ile birlikte istenilen seviyeye gelinebileceğini ifade eti.
 

Türkiye Sağlık Turizminde Ne Durumda?
 

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi tarafından paylaşılan son rapora göre Türkiye’ye geçen yıl içerisinde 760 bin kişi geldi. Bu kişilerin ülke ekonomisine katkısı ise 7,1 milyar dolar oldu.

Kaynak: https://www.emekligundem.com/