Saglıklı Yaşam İçin İlk Adım

Sigarayı bırakmak isteyenler için faydalı bir ürün olan elektronik sigara bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır. Yanlış kullandığınız elektronik sigara sağlığınıza zarar verebilir.

Saglıklı Yaşam İçin İlk Adım
05 Kasım 2018 Pazartesi 15:05 tarihinde eklendi, 1.231 kez okundu.

Sigarayı bırakmak isteyenler için faydalı bir ürün olan elektronik sigara bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır. Yanlış kullandığınız elektronik sigara sağlığınıza zarar verebilir. Bu yüzden elektronik sigara alırken de kullanırken de dikkatli bir şekilde davranmalısınız. E-sigara içiyorsanız şu davranışları yapmaktan kaçının.
 

Kuru Çekim Yapmayın
 

Elektronik sigaranın içinde likit yokken içmeye çalışmamalısınız. Eğer bu şekilde içmek isterseniz sigaranızdan yanık kokusu alırsınız. Bu durum elektronik sigaranın yapısına zarar verir. Hatta zamanla sigaranın atomizeri zarar görür ve kullanılmaz hale gelir.
 

Şarjı Azken Kullanmayın
 

Elektronik sigaralar daha çok şarjla çalışır. Bu şarj sayesinde cihazın içindeki ısıtıcı devreye girerek sıvıyı ısıtır ve buharını çekmenizi sağlar. Cihazınızın şarjı yokken ya da şarjı azken kullanmamanız gerekir. Düşük şarjla kullanmaya çalıştığınız cihazın bataryası zorlanacaktır. Bataryayı şarj etmek için şarj cihazı kullanabileceğiniz gibi powerbank de kullanabilirsiniz. Bu sayede cihazının şarjını sürekli olarak dolu tutabilirsiniz. Dışarıda olduğunuz ya da yolculuğa çıktığınız zamanlar için bu durumu göz önünde bulundurunuz.
 

E-Likit Değiştirirken Tankı Temizleyin
 

Elektronik sigaranızda sürekli olarak tek bir aroma kullanıyorsanız, sorun yok ancak kullandığınız likiti değiştiriyorsanız mutlaka likit tankını temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde tat ve aroma değişikliği yaşayabileceğiniz gibi, sağlığınız da riske girecektir. Elektronik sigara likit seçimi yaparken keskin olmayan ve daha yumuşak aromalar tercih etmelisiniz.
 

Araç Kullanırken Elektronik Sigara İçmeyin
 

Elektronik sigaralar dışarıya su buharı veren cihazlardır. Araç içinde içilen elektronik sigara aracın camlarının buğulanmasına sebep olabilir. Özellikle yoğun buhar veren elektronik  sigaralar görüş alanınızı daraltacaktır. Sürüş güvenliği için araç sürerken elektronik sigara kullanmayın.
 

Nikotini Abartmayın
 

Elektronik sigaranın nikotin ile kullanılabiliyor olması, bağımlılar için bir avantajdır. Ancak aşırı nikotinin vücudumuza verdiği zararı unutmayın. Amacınız sigara zevki yaşamak değil sigarayı bırakmak. Bu yüzden yoğun nikotin yerine daha az nikotin tercih etmelisiniz.
 

Elektronik Sigaranızı Gözden Geçirin
 

Elektronik sigara bataryası tam oturmamışsa ya da likiti yanlış dolmuşsa elektronik sigara keyif vermeyecektir. Bu yüzden mutlaka belirli aralıklarla cihazınızı gözden geçirmeli ve temizlemelisiniz.
 

Kaynak: https://www.elektroniksigaravip.net/