"Sağlıkta devrim gerçekleşti"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlıkta dönüşüm programıyla Türkiye'de ciddi değişiklikler oldu, adeta bir devrim gerçekleşti'' dedi.

Sağlıkta devrim gerçekleşti
18 Aralık 2011 Pazar 12:31 tarihinde eklendi.

Bakan Akdağ, sağlık yatırımlarını değerlendirmek üzere geldiği Şanlıurfa'da, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. 
    
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdağ, Şanlıurfa'nın tarihi, kültürü, nüfusu ve bölgedeki dinamizmi itibarıyla adeta Güneydoğu'nun nabzını tuttuğunu, hükümet olarak kente büyük önem verdiklerini söyledi. 
    
Sağlıkta son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığına değinen Akdağ, şunları kaydetti: 
    
"Sağlıkta dönüşüm programıyla Türkiye'de ciddi değişiklikler oldu, adeta bir devrim gerçekleşti. Özellikle ülkenin doğusunda, güneydoğusunda, orta Anadolu'da hizmetin çok daha eksik gittiği bölgelerde belirgin bir halde kendini gösterdi. Şanlıurfa'nın 10 yıl önceki haline baktığımızda sağlık hizmetlerinin çok yetersiz olduğunu görüyoruz. Gerek birinci basamak gerekse diğer basamaklarda hakikaten çok geriydik, hastanelerimizin durumu da içler acısıydı. Büyük mesafe aldık." 
    
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akdağ, bir gazetecinin "Suriye'deki iç karışıklıklar Türkiye'deki sağlık turizmini etkiledi mi, elinizde veri var mı-" sorusu üzerine, "Elimde henüz bir veri yok ama ümit ediyorum ki Suriyeli vatandaşların, Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye'de sağlık hizmeti alması konusunda Suriye hükümeti bir sıkıntı çıkarmaz, bir engelleme yapmaz. Çünkü gerçekten halk için de bir ihtiyaçtır bu, Güneydoğu'da da buna yönelik son 3 yıl içerisinde ciddi bir hizmet alanı oluşmaya başladı. Ümit ediyorum ki Suriye yönetimi kendi vatandaşına böyle bir sıkıntı çıkarmaz" diye konuştu. 
    
Bir gazetecinin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri konusundaki görüşlerini sorması üzerine Bakan Akdağ, şunları kaydetti: 
    
"Başta Başbakanımız olmak üzere o konuda kendisine yeterli cevaplar verildi. Fransa, kendi tarihine dönüp kendisini yargılamalı, Fransa'nın Türkiye'yi yargılamak gibi bir lüksü olamaz. Bizim tarihimiz bütün milletlere, birlikte yaşadığımız her insana saygının ifadeleri ve örnekleriyle doludur. Tabii bunlar genellikle şu anda Fransa yönetiminin, Sarkozy'nin yaptığı gibi kendi iç politikalarına yönelik, siyasi geleceklerine yönelik hamleler, bunlar tutmaz, bunlar yanlış işler. Ümit ediyoruz ki Fransa böyle bir yanlış yapmaz." 
    
Bir basın mensubunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "4 kilo verdim" dediğini hatırlatarak, "Sayın Başbakanımızın kilo sorunu var mıydı-" demesi üzerine de Recep Akdağ "Sayın Başbakanımızın kilo sorunu yoktu, şimdi de yok. O boyda, posda birinin 4 kilo alması, vermesi pek önemli değildir" diye konuştu.