Sagopa Kajmer adliyeye sevk edildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gözaltına alınan Sagopa Kajmer olarak bilinen ünlü rap sanatçısı Yunus Özyavuz, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Sagopa Kajmer adliyeye sevk edildi
18 Temmuz 2013 Perşembe 14:30 tarihinde eklendi.
Edinilen bilgiye göre Yunus Özyavuz, İngiltere'den sipariş ettiği bitki tohumlarını almak için dün kargo şirketine gitti.

Burada evrakları inceleyen ekipler 5 DVD kutusunun içinde 100 adet DVD beyan edildiğini gördü.Paketlerin içindeki DVD kutularında tohumları gören ekiplerin beklemesini istediği Özyavuz kaçtı. Paketlerde yapılan incelemede 5 DVD kutusunun içinde 100’e yakın hint keneverine ait olduğu değerlendirilen tohum bulundu. Kargo görevlilerinin ihbarı üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatıyla operasyon düzenleyerek Yunus Özyavuz’u Bakırköy’deki evinde gözaltına aldı. Özyavuz’un evinde yapılan aramalarda ise 500 gram esrar ele geçirildiği öğrenildi. 
 
"GÖZALTINDA DEĞİLİM. GÖRMÜYOR MUSUNUZ?
 
Özyavuz ifadesi alınmak üzere Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne götürüldü.Geceyi burada geçiren Yunus Özyavuz avukatının eşliğinde ifade verdikten sonra öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Özyavuz burada gazetecilerin sorularına kısa yanıtlar verdi. Yunus Özyavuz “Neden gözaltına alındınız" sorusuna “Gözaltında değilim. Görmüyor musunuz?" yanıtını verdi. Özyavuz, “Paketlerin içinde ne vardı?" sorusuna ise “Sen hariç her şey" yanıtını verdi. Özyavuz sağlık kontrolünün ardından Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü.

DHA