"Sahada amaçsızca dolaştık"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri maça ilişkin, ''Kupayı kaldırmak için mücadele edeceğiz'' dedi.

Sahada amaçsızca dolaştık
12 Aralık 2012 Çarşamba 22:05 tarihinde eklendi.

Mehmet Özdilek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ortaya koydukları mücadeleden dolayı futbolcularını tebrik etti ve kupada son 8'e kalmanın önemli olduğunu söyledi.

 
Beşiktaş karşısına kolay maç olmayacağının bilinciyle çıktıklarını dile getiren Özdilek, ''Ligdeki mücadelenin rövanşını oynadık. Maçın başından sonuna kadar her istediğimizi yaptık. Sahada ne istediğini bilen, turu çok fazla arzulayan bir Antalyaspor vardı. Bundan sonra kupayı kaldırmak için mücadele edeceğiz'' diye konuştu.
 
Özdilek, şunları kaydetti:
 
''Beşiktaş'a karşı bundan önce hem benim hem de Antalyaspor'un şansızlığı vardı. Futbolda bu tür durumlar olabiliyor. Her maça aynı ciddiyetle çıkıyoruz. Rakibin kim olduğuna bakmıyoruz. Bugün mücadelenin ön plana çıktığı karşılaşma oldu. Çok fazla gol pozisyonuna girmemize rağmen bunların birçoğunu değerlendiremedik. Pozisyonları cömertçe harcadık. Seyredenlerin keyif aldığı bir karşılaşmanın ardından galip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.'' 
 
Antalyasporlu futbolcu Murat Duruer ise turu hak ettiklerini belirtirken, kırmızı-beyazlıların ikinci golünü atan Ömer de Beşiktaş karşısında iyi oyunla galip geldiklerini ifade etti. 
     
Beşiktaş cephesi
     
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise futbolcularına daha çok istemeden, koşmadan ve rakibe baskı kurmadan hiçbir maçı kazanamayacaklarını söylediğine değinerek, ''Bu özelliklerimizi sahaya yansıtamadık. Çok pozisyon verdik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Amaçsız, temposuz bir takım gibi sahada dolaştık'' dedi.
 
Artık lige konsantre olmaları gerektiğine işaret eden Aybaba, ''Ligde başarılı bir çizgiye yerleşmek gibi mecburiyetimiz oldu. Önümüzdeki maçları tek tek kazanıp ligi en iyi yerde bitirmemiz gerekiyor'' ifadesini kullandı.
 
Bir gazetecinin, ''Beşiktaş ligde çok koşuyor ve mücadele ediyor ama bu özelliğini kupada kaybediyor'' yönündeki yorumu üzerine Aybaba, ''Kupa maçlarına iyi konsantre olamadık. Daha önceki maçlarda zor tur atladık. Takım halinde yorgunuz. Takımımızın kadrosu belli. Maçları çok baskı altında oynuyoruz. Oyuncularımdan memnunum. Onları suçlayacak değilim. Futbol bu, sadece kötü günümüzdeydik'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Oyuncu eksikliğiyle ilgili hiçbir zaman şikayette bulunmadığını vurgulayan Aybaba, futbolcularının özverili bir şekilde çalıştığını dile getirdi ve Türk hakemlerine de her zaman saygı duyduğunu sözlerine ekledi.
 
Beşiktaşlı futbolcu Holosko da Antalyaspor'un kendilerinden daha iyi oynadığını ve yenilgiyi hak ettiklerini söyledi.
 
Talihsiz 2 gol yediklerini kaydeden Sivok ise ''Antalyaspor güçlü bir takım. Onları alkışlamak lazım. Hakkıyla maçı aldılar'' diye konuştu.