Şahane Misafir, İtalya'da ilk 3'te

Uzun yıllardır İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in yeni filmi “Şahane Misafir” (Magnifica Presenza), gösterime girdiği ilk haftada yaptığı hasılatla 10 film arasından ilk 3'e girmeyi başardı.

Şahane Misafir, İtalyada ilk 3te
25 Mart 2012 Pazar 10:33 tarihinde eklendi.

 

İtalya Ulusal Sinema Gösterimcileri Derneği; “Cinetel”in 12-18 Mart haftası için açıkladığı filmlerin yaptıkları gişe hasılatında, “Şahane Misafir”in 3 günde elde ettiği başarı dikkati çekiyor.
 
Ferzan Özpetek'in 9. filmi olma özelliğini taşıyan “Şahane Misafir”in, İtalya'da gösterime girdiği ilk üç günde, 1 milyon 215 bin 933 avro gişe hasılatı yaptığı ve İtalya genelindeki haftalık değerlendirmede 3. sırada yer aldığı göze çarptı. 
 
“Şahane Misafir”in İtalya galasının yapıldığı Roma'daki Barberini Sineması'nın Müdürü Othman Bardan da  “Şahane Misafir”in kendi sinemalarında gösterime girdiğinden bu yana en çok izlenen film olduğunu ifade etti.
 
Sinemada alkışlanan film 
 
Yönetmen Ferzan Özpetek de yaptığı açıklamada, 9. filmi “Şahane Misafir”in İtalya'da gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu, 6 Nisan'da da Türkiye'de vizyona girecek filmin ilk kez dublaj yapılarak seyirciyle buluşmasından duyduğu heyecanını dile getirdi.
 
Filmin gösterildiği bazı sinemalarda, seyircinin film devam ederken bazı sahneleri tiyatrodaki gibi alkışladığı bilgisinin kendisine geldiğini aktaran Özpetek, bunun enteresan bir tepki olduğunu kaydetti.
Özpetek, filmin Türkiye'de nasıl karşılanacağını da merak ettiğini sözlerine ekledi.
 
Bu arada, “Şahane Misafir”de 'Yusuf Antep' karakterini canlandıran Cem Yılmaz'ın ise İtalyanca oynadığı rolünü Türkçe seslendirdiği ve kendisi için bunun bir ilk olduğunu, değişik bir deneyim yaşadığını ifade ettiği öğrenildi.
Filmde, aktör olma hevesiyle Roma'ya taşınan ve hamur yoğurarak, kruvasan yaparak geçimini sağlayan Sicilyalı Pietro'nun (Elio Germano), yeni evinde başına gelenler anlatılıyor.
 
Özpetek'in yeni filminin Türkiye galası İtalyan oyuncuların da katılımıyla 5 Nisan tarihinde İstanbul'da Kanyon sinemalarında yapılacak.
 
Film, İtalyan basınından da 4 üzerinden 3 yıldız almıştı.