''Şahane Misafir''in tanıtımı yapıldı

Yeni filmi ''Şahane Misafir''in (Magnifica Presenza) basın toplantısına katılan yönetmen Ferzan Özpetek, 9. film olmasına rağmen heyecanın bitmediğini söyledi.

Şahane Misafirin tanıtımı yapıldı
12 Mart 2012 Pazartesi 18:20 tarihinde eklendi, 1.229 kez okundu.

Uzun yıllardır İtalya'da yaşayan Özpetek'in yeni filminin tanıtımı, Roma'daki Adriano Sineması'nda yapıldı. Başrollerinde Elio Germano, Margherita Buy, Cem Yılmaz, Paola Minaccioni ve Beppe Fiorello'nun yer aldığı ''Şahane Misafir''in tanıtımına, Cem Yılmaz dışında film ekibi tam kadro katıldı. 
    
Ekibin film afişi önünde fotoğraf çektirmesiyle başlayan tanıtımda, Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özpetek, ''9, film ama heyecan hiç bitmiyor, hiçbir zaman'' dedi. 
    
Filmi yakın çevresine izlettiğini ve olumlu tepkiler aldığını anlatan Özpetek, ''Ama esas önemli olan şey, evinden çıkıp otobüse, metroya binip ya da arabasını alıp giden seyirci. Benim için çok önemli. Onu da cuma ve cumartesi göreceğiz'' diye konuştu. 
    
Yeni evlenen ve balayında olan Cem Yılmaz'ın İtalya galasına katılamayacağını bildiren Özpetek, ''Onun mutluluğundan ben de çok mutlu oluyorum. Zaten filmin Türkiye çıkışı için Cem'in üzerinde büyük sorumluluklar var. Dedim ki dinlen iyice, çok enerji harcayacaksın'' ifadelerini kullandı. 
     
-''Türkiye'ye dair bir film''- 
     
Filmi izleyenlerin ''Türkiye'ye dair bir film olduğu'' yorumunu yaptığını ifade eden Ferzan Özpetek, filminde Sezen Aksu'nun biri film için yapılan iki şarkısının da yer aldığını kaydetti. 
    
Özpetek, ''Cem Yılmaz'ın filmdeki karakter adı neden Yusuf Antep'' sorusuna şu yanıtı verdi: 
    
''Yusuf, benim 15-16 yaşındayken çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Aklımda kalan bir insan. Ona öyle bir gönderme yaptım. Şimdi yaşamıyor. Antep soyadını da Betül Mardin ile telefonda konuşurken bulduk. Sonra Cem'e sordum. 'Ne dersin Antep soyadına diye, olur' dedi. Tabii bir de Antep şehri var çok sevdiğim.'' 
    
Televizyona çıkmayı tercih etmediğini belirten Ferzan Özpetek, dün akşam sinema seyircisi tarafından takip edilen bir programa katıldığını, filminin tanıtımının yarın Milano'da ardından Torino, Bologna'da yapılacağını söyledi. 
     
-Başrol oyuncusu Elio Germano- 

     
Filmin başrolündeki İtalyan sinemasının başarılı aktörlerinden Elio Germano da ''Ferzan ile çalışmak çok güzeldi. Ferzan, yönetmenliği çok seviyor. Çalışmak, diyalog kurmak çok uygun'' dedi. 
    
Germano, ''Cem Yılmaz ile çalışmak nasıl'' sorusuna, ''Yusuf Antep, Cem Yılmaz inanılmaz, olağanüstü biri. Biz onu daha önce tanımıyorduk. Burada tanıdık. Türkiye'de yaptığı şovlarını, filmlerini tüm CD'lerini aldık. Özel bir karizması var ki herkese hitap ediyor. Aynı dili konuşmasak da iletişim kurmak çok kolay oldu'' yanıtını verdi. 
     
-Basın toplantısı- 
     
Adriano Sinemasının en büyük salonunda düzenlenen, İtalyan ve Türk basınının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında filmin oyuncuları, Ferzan Özpetek'in yönetmenliğinden övgüyle söz etti. 
    
Özpetek, Cem Yılmaz'ın yer aldığı bir sahneyle filmin son sahnesinin doğaçlama bir şekilde oluşturulduğunu belirtti. 
    
Başrol oyuncusu Elio Germano'nun oyunculuğunu beğendiğini ifade eden Özpetek, ''Filmin bir sahnesinde, Elio yataktan kalkıyor. Çekimin tekrar yapılmasını istediğim de Elio öyle bir uyuyormuş ifadesi yaptı ki sanki 8 saat uyumuş da uyanmış gibiydi. Hayran oldum'' dedi. 
    
Oyunculardan Anna Proclemer de yönetmenlerin genelde sevilmediğini ancak Özpetek'in çok sevildiğini kaydederek, ''Ferzan yönetmenliğe aşık. İnsanlar da Ferzan'a aşık'' ifadesini kullandı. 
    
Oyunculardan Beppe Fiorello da Özpetek ile çalışmanın çok eğlenceli olduğunu söyledi.
    
İtalya galası 15 Martta, Türkiye galası ise 5 Nisanda İstanbul'da yapılacak film, 6 Nisanda Türkiye'deki sinemaseverlerle buluşacak.