Sahibinin başını fena ağrıttı

Çok zor zamanlar geçiren cep devinin başına gelmedik bir bu kalmıştı, şimdi de patent ihlali yüzünden 174 milyon dolar kaybetti.

Sahibinin başını fena ağrıttı
17 Temmuz 2012 Salı 19:32 tarihinde eklendi.

 

Son zamanların zor durumdaki cep üreticisi RIM, telefonlarda kablosuz yönetimle ilgili bir patenti işgal ettiği gerekçesiyle Mformation Technologies'e 147.2 milyon dolar ödemek zorunda kaldı.
 
Mformation, RIM'i 2008'de BlackBerry Enterprise Server'da patentlerini işgal ettiği gerekçesiyle dava etmişti. Şimdi ise San Francisco'daki federal jüri, RIM'in 18.4 milyon BlackBerry'nin her biri için 8 dolar ödemesini kabul etti. chip.com.tr'nin haberine göre bu karar, son zamanlarda paraya ihtiyacı olan RIM için olduka sarsıcı bir gelişme oldu. Mahkeme, Mformation'ın bazı patent iddialarını kabul etmese de RIM söz konusu cezayı ödemekten kurtulamadı.
 
Patent uzmanı Florian Mueller, RIM'in bu kararı iptal etmesini umuyor. Çünkü Mformation'ın endüstride sıkça kullanılan patentleri elde etmesi, telefonun maliyetine ortalama 2.000 dolar (gerçekten iki bin dolar) eklenmesi anlamına gelebilir.