Sahibinin hayatını kurtardı

Galler’de, sahibinin elini ısırarak uyandıran bir kedi, kadını yanmaktan son anda kurtardı.

Sahibinin hayatını kurtardı
21 Aralık 2013 Cumartesi 19:44 tarihinde eklendi.
Güney Galler’in Bridgend kontluğunda yaşayan 39 yaşındaki Tracie Horgan-Hodgkiss adlı kadın, uyurken evinde çıkan yangından son anda sağ çıkmayı, kedisi Taffy sayesinde başardı. Tekir kediye kahramanlık unvanı kazandıran olay önceki gün gerçekleşti. Horgan-Hodgkiss uyuduğu sırada, evinde kundaklama sonucu olduğu tahmin edilen bir yangın çıktı. Çıkan yangın neticesinde odası duman dolmaya başladığından habersiz kadın, kedisi Taffy tarafından eli ısırılıncaya kadar da uyanmadı.
 
Kedinin, elini ısırmasıyla uyanan kadın 999 acil servis numarasını aradı. Olay yerine gelen bir itfaiye ekibi, kadını ve kedisini bir merdiven aracılığıyla evden çıkarmayı başardı. Dumana maruz kalan kadın, itfaiye ekibinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı.
 
Durumu iyi olan Horgan-Hodgkiss, “Taffy elimi ısırana kadar uyanmadım. O olmasaydı şimdi burada olabileceğimi sanmıyorum,” diye konuşurken, kediyi ve sahibini yangından kurtaran itfaiye ekibi de, “Hayatını Taffy’ye borçlu,” yorumunda bulundu.
 
Güney Galler Polisi’nden bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre ise, 39 yaşındaki bir kişi, söz konusu yangın kapsamında, kundaklama suçlamasıyla gözaltına alındı.

DHA