sahil Güvenlik olmasaydı ölmüşlerdi

SAHİL Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde yasadışı mülteci geçişini önlemek için sürdürdüğü denetimlerde, İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı

sahil Güvenlik olmasaydı ölmüşlerdi
02 Eylül 2015 Çarşamba 17:18 tarihinde eklendi.
SAHİL Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde yasadışı mülteci geçişini önlemek için sürdürdüğü denetimlerde, İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı açıklarında batmak üzere olan bottaki 8'i çocuk 30 Suriyeli son anda kurtarıldı. Çeşme'de ise kurtarılan 15 kaçaktan 1'i hastanede hayatını kaybetti.
 
İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı açıklarında batmak üzere olan bir botta göçmenlerin bulunduğu haberi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler süratla bölgeye gitti. Yarıya kadar su alan botta çok sayıda mülteci olduğunu gören Sahil Güvenlik görevlileri 19 erkek, 3 kadın ve 8 çocuğu boğulmaktan son anda kurtardı. Sahil Güvenliği gören bir Suriyeli'nin iki elini havaya kaldırıp dua ettiği görüldü. 
 
Yine dün İzmir'in Çeşme ilçesi Karaabdullah burnu önlerinde biber tekne içerisinde kaçak göçmenlerin bulunduğu bilgisiyle bölgeye giden ekipler yarısı suya batmış teknenin çevresinden Suriye uyruklu 15 kişiyi kurtardı. Hastaneye kaldırılan bir Suriyeli hayatını kaybetti. 
 
Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde yaşanan 5 olayda 264 göçmen yakalandı. Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında da 42 göçmen denizde lastik botta yakalandı. 
 
Bodrum açıklarında da 8 olayda 96 göçmen kurtarıldı, bir insan kaçakçısı yakalandı. 
 
1-2 Eylül tarihlerinde Ege Denizi'ndeki 18 arama kurtarma faliyetinde 457 göçmenin yakalandığı duyuruldu.

DHA