Sahil zifte bulandı

Bursa''nın Gemlik İlçesi'ndeki bir liman işletmesinin gemilerden alınan atıkların biriktirildiği sintine tankı valfinin patlaması sonucu oluşan kirlilik karşı sahildeki Narlı'nın zifte bulanmasına neden oldu.

13 Ekim 2013 Pazar 16:15 tarihinde eklendi.
Olay sonrası firma yetkililerinin Narlı sahilinde başlattığı temizlik çalışmaları devam ederken Gemlik Kaymakamlığı kirlilikten zarar gören kişi ya da kuruluşların 21 Ekim'e kadar Gemlik Liman Başkanlığı'na başvurmalarını istedi. 
 
Gemlik'teki Gemsaz Mevkii'nde bulunan özel bir işletmeye ait (RODA) limandaki sintine tanklarının valfinde 10 Ekim gecesi patlama meydana geldi. Gemilerden alınan ve tankta biriktirilen atıklar denize yayıldı. Zift ve atık yağlar dün gece karşı sahildeki Narlı kıyılarına ulaştı. Atıklarla Narlı balıkçı barınağında bulunan 200'e yakın tekne zifte bulandı. Kirlilikten balık ve karabataklar da etkilendi. Dün gece bölgeye gelen firma yetkililerinin sahil boyunca başlattıkları temizlik devam ederken, Gemlik Kaymakamlığı bugün bir açıklama yaparak, kirlilikten zarar gören kişi ya da kuruluşların 21 Ekim'e kadar Gemlik Liman Başkanlığı'na başvurmaları istedi.
 
Kirlilikten yakınan Narlı'da oturanlar önce ağır yağ kokusunun sahile ulaştığını daha sonra denizden tabaka olarak gelen zift ve yağ karışımının tekneleriyle halatlarına ulaştığını söylediler. Avlanma sezonu olmasına rağmen denize açılamadıklarını vurgulayan balıkçılar, bölgenin temizliğinin yapılarak zararlarının karşılanmasını istedi.

DHA