Sahile vuran 25 balina öldü

Avustralya'nın Tazmanya eyaletinde toplu olarak sahile vuran 28 balinadan 25'i ölürken, hayatta kalan son balinayı kurtarma çalışmalar kötü hava koşulları nedeniyle durduruldu.

Sahile vuran 25 balina öldü
15 Kasım 2011 Salı 09:32 tarihinde eklendi, 2.466 kez okundu.

 

Avustralyalı yetkililer, Tazmanya eyaletinin Ocean sahiline 12 Kasım'da vuran 22 kaşalot balinası ile 2 minke balinasının öldüğünü belirtti. 
     
Yetkililer, 4 kaşalot balinasının daha Macquarie Limanı yakınındaki sahil kordonunda sıkıştığını, ancak kısmen su altında oldukları için daha uzun süre hayatta kalmayı başardığını kaydetti. 
     
Avustralya'daki Parklar ve Doğal Yaşamı Koruma Servisi sözcüsü Jane Lovibond, kurtarma görevlilerinin sahil kordonuna sıkışan balinalardan ikisini dün dev ağlar yardımıyla çekerek kurtardıklarını söyledi. Balinalardan birinin gece yarısı öldüğünü belirten Lovibond, hayatta kalan son balinayı kurtarma çalışmalarının ise kötü hava koşulları nedeniyle durdurulduğunu kaydetti. Lovibond, yetkililerin yarın hava şartlarının kurtarmaya elverişli olup olmadığını tekrar değerlendireceklerini sözlerine ekledi.