"Şahin'in özür dilemesi yeterli"

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP’mi Nazlıaka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, kendisinin bugün bir gazetede yer alan röportajıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptığını söyledi.

30 Nisan 2013 Salı 18:08 tarihinde eklendi, 1.132 kez okundu.

 

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın şahsıma yönelik yapmış olduğu sözel saldırıdan rahatsızlık duyuyor mudur, duymuyor mudur? Kendisinin partisini temsilen bu konuda özür dilemesi benim için yeterli olacaktır." dedi. Bu arada CHP'li bazı kadın milletvekilleri, Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin, hosteslerine getirdiği kırmızı ruj yasağını ruj sürerek protesto etti.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 12 Aralık 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kendisine yönelik sözleri olduğunu hatırlatan Nazlıaka, "Bugün de kendisi bir özür dilerse kabulümdür. Kendisi 12 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın şahsıma yönelik yapmış olduğu sözel saldırıdan rahatsızlık duyuyor mudur, duymuyor mudur?

Bunun için o gün herhangi bir kınama cezası verilmeyen, herhangi bir özür dilenmeyen olaya yönelik olarak kendisi partisini temsilen bir özür dileyecek midir, dilemeyecek midir? Kendisinin partisinitemsilen bu konuda özür dilemesi benim için yeterli olacaktır." diye konuştu.
 
Röportajında, birlikte yaptıkları bir uçak yolculuğu ve bu yolculukta Şahin'in Arınç ile ilgili sözlerinden de bahsettiğini söyleyen Nazlıaka, "Kendisi de yurttaş Fatma Şahin değildir. Onun için kendisinin Başbakan Yardımcısı olduğu için Sayın Arınç'tan korkmasına gerek yok. Bu uçak yolculuğundaki konuşmayı inkar etmiştir. İnkar etmesine gerek yok. Biz kendisinin haklarını da savunuruz." dedi.
 
Nazlıaka, Şahin'in açıklamasında röportajı yapan gazeteci Ayşe Arman'ı da yandaş olmakla suçladığını ileri sürerek, Şahin'i bu tutumundan dolayı kınadı.
 
THY'nin hosteslerin kırmızı ruj kullanmaması tartışmalarına da değinen Nazlıaka, bu tartışmaların çok iç yakıcı bulduğunu belirterek, tepki gösterdi. Bunu kınamak için kırmızı giydiğini ve kırmızı ruj sürdüğünü ifade eden Nazlıaka, THY hosteslerinin yanında olacaklarını söyledi.
 
CHP’NİN RUJLU PROTESTOSU
 
Bu arada Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin, hosteslerine getirdiği kırmızı ruj yasağı CHP'li bazı kadın milletvekillerince protesto edildi. TBMM’de kırmızı ruj süren vekillerden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, gazetecilere, "Türk Hava Yolları hosteslerinin kırmızı ruj sürülmesinin yasaklanmasını protesto etmek amacıyla bugün bizler kırmızı ruj sürdük." dedi. 
 
Nazlıaka, "Kadınların her türlü karar verme hakkının elinden alınmasını son derece kınıyoruz ve protestomuz THY hosteslerine kendi kararlarını verme hakkı geri verilinceye kadar devam edecektir." açıklamasını yaptı.

CİHAN