Şahnaz Çakıralp beraat etti

Şahnaz Çakıralp, boşanma davası süren eşi Prof. Dr. Murat Öncel'e bir televizyon programında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada suç kastı oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Şahnaz Çakıralp beraat etti
27 Mart 2013 Çarşamba 14:00 tarihinde eklendi.

Oyuncu Şahnaz Çakıralp'in boşanma davası süren eşi Prof. Dr.Murat Öncel'e hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava karara bağlandı. İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Çakıralp katılmazken, şikayetçi Prof. Dr. Murat Öncel ile tarafların avukatları hazır bulundu.

 
ÇAKIRALP'E BERAAT
Duruşmada söz alan Prof. Dr. Murat Öncel, Çakıralp'in şahsıyla ilgili 'Tedavi olması gerekir' sözlerinin kendisini rencide ettiğini belirterek, "Benim profesör olmadığımı iddia etmiştir. Çakıralp'in cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Çakıralp'in avukatı Enver Alcan ise iddianamede Murat Öncel'in profesör olup olmaması ile ilgili bir iddianın yer almadığını, sadece Öncel hakkında hastalıklı bir durum olduğunun ifade edildiğini belirtti. Avukat Alcan, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını iddia ederek, müvekkilinin beraatini talep etti. Davayı karara bağlayan Hakim Metin Özdemir, suç kastının oluşmamasını gerekçe göstererek Şahnaz Çakıralp'in beraatine karar verdi.
 
ÇAKIRALP'İN 2 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
Bir televizyon programında boşanma davası süren eşi Murat Öncel hakkında, "Tümü ile bir kurguyla yaşıyor ve o bir şeyleri kurguluyor ve onu da böyle bir plan halinde sonra yapıyor. O kadar hastalıklı bir durum ki; tedavi olması gerekiyor. Ama işte karşınızdaki adam normal olmayınca ne yapacaksınız" sözlerini sarfederek basın ve yayın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla Şahnaz Çakıralp'in 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması isteniyordu.

DHA