Sahra Hastanesi'nde vali denetleme yaptı

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'la birlikte, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Sahra Hastanesinde vali denetleme yaptı
02 Eylül 2013 Pazartesi 18:43 tarihinde eklendi.
 
Vali Lekesiz, yanındakilerle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelerek, tampon bölgedeki aktarmalarda alınan önlemler ile can güvenliğinin sağlanması hakkında yetkililerden bilgi aldı. Heyetin sınırda bulunduğu sırada, emniyet güçlerinin olağanüstü güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.
 
SAHRA HASTANELERİ KURULDU
 
Suriye'nin kimyasal saldırı yapması ihtimali üzerine Reyhanlı İlçesi'nde alınan önlemler artırılıyor. Son olarak, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nin bahçesine 3 sahra hastanesi kuruldu. Sahra hastaneleri için getirilen çadırların kurulumunu Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) ekiplerinin denetiminde, Çanakkale ve Mersin'den gelen UMKE ekibi gerçekleştirdi.

Sahra çadırlarında, olası kimyasal saldırıda yaralanan Suriyeliler'in önlem olarak ilk anda burada tedavi edileceği öğrenildi. Bu arada, Ankara'dan gelen KBRN uzman ekipleri de, Reyhanlı'da sağlık personeline ve yetkililerine eğitim vermeye başladı. Kimyasal saldırılara karşı neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler içeren eğitime, il ve ilçe sağlık müdürlerinin yanı sıra sağlık personelinin de yer aldığı 40 kişi katılıyor.
 
BİR HAFTADA 9 BİN 400 SURİYELİ GİRİŞ YAPTI
 
Suriye'den Türkiye'ye geçenlerin sayısında da, geçtiğimiz haftalara oranla artış gözlendi. Suriye'de savaş çıkması ihtimali üzerine, ülkelerinden son bir haftada Türkiye'ye giriş yapanların sayısı 9 bin 400'e yükseldi. Daha önce haftada ortalama 7 bin civarında olan geçişlerin, savaş çıkması halinde artması bekleniyor.

DHA