‘Sahte altın’ çetesi operasyonu: 2 gözaltı

İzmir polisi tarafından İzmir ve Manisa’da geçtiğimiz 9 Nisan’da düzenlenen ve 24 kişinin tutuklandığı ‘sahte altın çetesi’ne yönelik ikinci dalga operasyon yapıldı.

Sahte altın çetesi operasyonu: 2 gözaltı
30 Nisan 2013 Salı 20:40 tarihinde eklendi, 1.870 kez okundu.

 

Son operasyonda iki kişi daha gözaltına alındı. Suç örgütüne yönelik düzenlenen ikinci operasyonda, ‘gömü bulduk’ yalanıyla H.S. ve M.S. adlı iki kişinin 51 bin 500 lira dolandırılması olayı aydınlatıldı.
 
Polisin yürüttüğü teknik takip sırasında, H.S. ve M.S. adlı iki kişinin ‘gömü bulduk’ yalanıyla 51 bin 500 lira dolandırılması olayını daha önceki operasyonda tutuklanan şebeke lideri M.A. ile A.C.T. ve Y.G. adlı iki şüphelinin gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Bunun üzerine harekete geçen İzmir polisi, zanlıları yakalamak için Turgutlu ve Kula Cumhuriyet Başsavcılıklarından arama kararı çıkardı. İki zanlının kaldığı eve operasyon düzenleyen polis, A.C.T. ve Y.G.’yi gözaltına altı. Zanlılarla birlikte, asker hatıra defterleri ele geçirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan iki zanlı adliyeye sevk edildi. 
 
1 MİLYON LİRALIK VURGUN İDDİASI 
 
İzmir ve Manisa’da, asker arkadaşlarını gömü buldukları yalanıyla kandırıp yaklaşık 1 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen üç şebeke düzenlenen operasyonla çökertilmişti. "Tertip" adlı operasyonda, gözaltına alınan 40 kişiden 24’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 
 
Zanlıların, askerlerden hatıra defterlerini para karşılığında satın aldığı, dolandıracakları kişileri defterlerdeki telefon numaralarından seçerek "tertip" yalanıyla arayıp ağlarına düşürdüğü iddia edilmişti. Polisin 8 ay süren takibinin ardından düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 5 bin sahte Reşat altını, sahte altın yapımında kullanılan 40 kilogram ham madde, 2 tabanca, 2 tüfek ve çok sayıda askerlik hatıra defteri ve adres defteri ele geçirilmişti.

CİHAN