Sahte altın dolandırıcılığına bir tutuklama

Muğla'nın Dalaman ve Ortaca İlçeleri'nde, sahte Gömü altını satarak 4 kişiyi dolandıkları ileri sürülen 3 kişilik bir şebekenin üyesi olduğu olduğu iddiasıyla Muzaffer U. gözaltına alındı. Muzaffer U., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

14 Şubat 2014 Cuma 20:43 tarihinde eklendi.
Dalaman ve Ortaca İlçesi'nde, Gömü bulduklarını ve satmak istediklerini söyleyen şebeke tarafından sahte altınla, çeşitli tarihlerde 4 kişinin dolandırılması jandarma ve polisi harekete geçirdi. Polisin istihbarat çalışması sonucu sahte altınla dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinin bir süre önce İstanbul'dan gelip Dalaman'da kiraladıkları evde kaldıklarını tespit edildi.

Polis, şüphelilere yönelik fisiki takip başlattı. Bir haftalık takibin ardından polis, dolandırıcılık şebekesinin üyesi olduğu ileri sürülen 25 yaşındaki Muzaffer U.'nun tedirgin davranışlarından şüphelenip, saat 11.00 sıralarında operasyonu başlattı. Polis, Muzaffer U.'nun otomobilini Ortaca, Terzialiler Mahallesi'nde durdurdu. Otomobilde yapılan aramada bir poşet içinde 4 bin 200 sahte altın ele geçirildi. Muzaffer U., gözaltına alındı.
 
Polis, suç bölgesini kendi sorumluluk alanlarının dışında olması nedeniyle şüpheliyi jandarmaya teslim etti. Şüpheli Muzaffer U., jandarmadaki sorgusunda Ankara'dan gelen R.Ş.'nin 15 bin lirasını ve Dalaman Ortaca'daki başka 3 kişinin de toplam 10 bin lirasını dolandıklarını itiraf etti. Muzaffer U.'nun sorgusunda, "Ağımıza düşürdüğümü kişilere 'Gömü altını bulduk.

Polisten ve jandarmadan korkumuzdan çıkartamıyoruz. İstersen, Sana uygun fiyata satarız. Gel bak, tahlil ettir. Beğenirsen alırsın' deyip, önce gerçek altın veriyorduk. Karşıdakinin güvenini kazandıktan sonra sahte altınları satarak, dolandırıyorduk" dediği öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muzaffer U., tutuklandı. Dolandırıcılık olayına karışan diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

DHA