Sahte hesap ortalığı karıştırdı

Vural Kavuncu, hakem Fırat Aydınus’un twitter hesabından atılan ”Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe düşmanı olsa şimdi Eskişehir’le değil Tavşanlı Linyit’le ile maç yapıyordunuz” mesajına tepki gösterdi.

Sahte hesap ortalığı karıştırdı
21 Kasım 2012 Çarşamba 12:53 tarihinde eklendi, 1.411 kez okundu.

 

Twitter hesabı olmayan Hakem Fırat Aydınus'a sahte hesap darbesi. Ancak AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, sahte Fırat Aydınus hesabından atılan “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe düşmanı olsa şimdi Eskişehir'le değil Tavşanlı Linyit'le ile maç yapıyordunuz” tweetini gerçek sanıp sert bir tepki gösterdi...
 
Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, hakem Fırat Aydınus'un sahte twitter hesabından atılan “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe düşmanı olsa şimdi Eskişehir'le değil Tavşanlı Linyit'le ile maç yapıyordunuz” mesajına tepki gösterdi.
 
Süper Lig'deki Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında, konuk takımdan Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart nedeniyle eleştirilen hakem Fırat Aydınus'la ilgili tartışmalar sosyal medyaya da yansıdı.
 
Twitter'deki sahte Fırat Aydınus hesabından 18 Kasım Pazar günü atılan, “FB'li arkadaşları sağduyuya davet ediyorum. TFF Fenerbahçe düşmanı olsa şimdi Eskişehir'le değil, Tavşanlı Linyit'le maç yapıyordunuz” mesajı yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kütahya ve ilçesi Tavşanlı halkı, bu twite tepkilerini Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'ya iletti.
 
Sahte Aydınus'un twitterdeki mesajını üzüntüyle karşıladığını belirten Kavuncu, “Amacın ne olduğunu tam algılayamamakla birlikte, sonuç itibariyle Tavşanlı Linyitspor ile ilgili küçümseyici, onur kırıcı bir ifadedir” dedi.
 
“Tavşanlı ve Kütahya'da büyük üzüntü oluşturdu”
 
Tavşanlı Linyitspor'un, amatör liglerden PTT 1. Lig'e kadar yükselen ve büyük başarılara imza atmış efsane bir takım olduğunu ifade eden Kavuncu, şöyle konuştu: “İsmindeki Linyitspor, kömürden gelmektedir. Çünkü bu takım, kömür madeni işçilerinin alınlarındaki tertemiz kara lekeden meydana gelmiştir. Mütevazi özelliğiyle arkasında belki çok büyük maddi destek grupları olmasa da yürekli bir taraftar grubu ve centilmen özelliğiyle bir ilçeyi temsil etmektedir.
 
Doğrusu Sayın Fırat Aydınus'un, PTT 1. Lig'de onca takım varken bir takımı bu şekilde zikretmiş olması, aslında kafasındaki Tavşanlı Linyitspor ile ilgili ön yargıyı, küçümsemeyi gözler önüne sermektedir. Bu twit, Tavşanlı ve Kütahya kamuoyunda büyük üzüntü oluşturmuştur. Böyle bir ön yargıyla, Sayın Aydınus'un bundan sonra Tavşanlı Linyitspor maçını ya da Tavşanlı Linyitspor'u ilgilendiren herhangi bir maçı nasıl yönetebileceğini ve nasıl tarafsız kalabileceği yönünde endişelerim vardır, güvenim kalmamıştır.”
 
Kavuncu, bu konunun, TFF tarafından da dikkate alınıp gerekli soruşturmanın yapılacağından kuşkusunun olmadığını söyledi.
 
Herkesin bulunduğu makam ve mevkinin gerekli sorumluluğunu bilerek, ona göre bir konuşma yapmak zorunda olduğuna işaret eden Kavuncu, “Aydınus'un Fenerbahçe-Eskişehir maçıyla ilgili yönetim takdiri, artılarıyla eksileriyle kendi içinde hesaplaşılacak bir durumdur. Tavşanlı Linyitspor'a veya başka bir takımı ismen zikrederek, bu konuyu saptırmanın bir anlamı yoktur” dedi.