Sahte içkiyi çocuklara yaptırmışlar

Bağcılar’da bir apartmanın bodrum katına baskın yapan polis, kaçak içki imalathanesinde çalışan 4 çocuğu gözaltına aldı. Bir kapak basma makinesi ve çok sayıdaki bandrole de el konuldu

Sahte içkiyi çocuklara yaptırmışlar
31 Aralık 2012 Pazartesi 18:05 tarihinde eklendi.

İstanbul Bağcılar’da kaçak içki imal edildiği ihbarını alan Güven Timi Ekipleri, Fatih Mahallesi Huzur sokaktaki bir apartmanın bodrumuna operasyon düzenledi.

İmalathanenin kapısını çalan polis ekipleri içeriden sesler gelmesi üzerine kapıyı kırarak olay yerine girdi. Polis ekipleri imalathanede çalıştırılan Vedat G.(11), Cemil Y.(17), Enes B.(16), Ramazan K.(17) adında dört çocuğu gözaltına alarak Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

 
20 lira için çalıştılar
Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadelerine başvurulan dört çocuk, internet kafede oyun oynadıkları sırada tanımadıkları bir adamın internet kafeye gelerek ‘20 lira karşılığında çalışmak isteyen var mı?’ diye sorunca aralarında anlaşarak adamla birlikte çalışmak için bodruma gittiklerini ve adamın çocuklara ne yapacağını öğretmesi üzerine burada çalışmaya başladıkları öğrenildi. Çocuklardan Ramazan K.’nın daha önce de aynı suçtan kaydının olduğu ortaya çıktı.
 
Güven timlerin düzenlediği operasyonda 1 alkol kapağı basma makinesi, çok sayıda alkol bandrolü, çeşitli alkol markalardan oluşan bin 910 içki şişesi ele geçirildi. Güven timlerin baskında ele geçirdiği malzemeler Bağcılar Yüzüncü Yıl Polis Merkez Amirliği’ne teslim edildi. Çocuklar Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadelerin ardından yaşları küçük olduğu gerekçesiyle savcının talimatıyla imalathane sahibi yakalanana kadar serbest bırakıldı. Polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
 
ÇAĞATAY KENARLI İstanbul DHA