Sahte MİT görevlisi yakalandı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kendisini sözde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen ve cinayet suçundan 15 yıl hapis cezası aldığı öğrenilen 1 kişi gözaltına alındı.

Sahte MİT görevlisi yakalandı
04 Aralık 2013 Çarşamba 20:32 tarihinde eklendi.

Tekirdağ'da 2006 yılında işlediği cinayetten dolayı, hakkında Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi'nce adam öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası alan Doğan K. (36), cezaevine gönderildi. Yaklaşık 4 sene boyunca cezaevinde yatan Doğan K., 2010 yılında yattığı cezaevinden firar etti.

O günden bu yana aranan Doğan K., sahte kimlik kullandığından bulunamadı. İddiaya göre Doğan K., başkasının adına düzenlediği sahte kimlik kartlarına kendi fotoğrafını yapıştırarak kendini MİT, MOSSAD ve CIA gibi istihbarat servisleri adına çalışıyormuş gibi gösterdi. Düzenlediği kimlik kartlarını kullanarak internet sitelerinde ve çevresinde bulunan kadınlarla tanışan Doğan K., kadınları evlenme vaadi ile kandırarak dolandırdı.

İzmit'te N.U. (40) isimli kadın, polise başvurarak, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan Doğan K. adlı bir kişinin kendisini dolandırdığını iddia ederek şikayette bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, K.'yı alışveriş merkezinde gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında 2 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 44 mermi, 1 bıçak, 1 kelepçenin yanı sıra sahte kimlik ve belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınırken de rahat durmayan zanlı, polislere de kendisinin gizli istihbarat elemanı olduğunu ve kendisine işlem yapılamayacağını söyledi. Ancak Doğan K.’nın yapılan sorgusunda resmi hiçbir dayanağının olmadığı belirlendi. Ayrıca, Doğan K.’nın, N.U.’yu 140 bin TL dolandırdığı iddia edildi. Bu yöntemle de yaklaşık 10 kadını dolandırdığı öne sürülen Doğan K., İl Asayiş Şube Müdürlüğü’nde biten işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.


CİHAN