Sahte paraları Suriye'de piyasaya sürecekti

Gaziantep'te polisin düzenlediği operasyonda, piyasaya sahte para ile sahte diploma ve kalfalık belgesi süren 5 kişilik çete çökertildi. Çetenin, sahte paranın büyük bir bölümünü iç karaşıklıkların sürdüğü Suriye'de piyasaya sürmeyi planladığı öğrenildi.

Sahte paraları Suriyede piyasaya sürecekti
04 Ocak 2013 Cuma 20:57 tarihinde eklendi, 1.186 kez okundu.

 

 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; piyasaya sahte para, diploma ve kalfalık belgesi sürülmek istendiği bilgisi üzerine çalışma başlattı. 6 aylık çalışma sonucunda Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ellerinde bulunan sahte diploma ve belgelerle yakalanan çete lideri L.A.'nın ardından M.K., İ.Ö., O.Ş., ve S.D. de yakalandı. Operasyonda, 100 TL'lik 60 sahte banknot, 100 dolarlık 33 sahte banknot, 1 adet 6136 SKM kapsamında şarjör, sahte olduğu değerlendirilen değişik kişiler adına tanzim edilmiş 7 kalfalık belgesi, diploma yapımında kullanılan A4 ebadında 9 boş diploma kağıdı, değişik seri numaralarının bulunduğu sahte para basımında kullanılan 17 grafon kağıdı, sahte para basımında kullanılan 25 klişe, plastik üzerine basılmış 5 mühür kabartması, 2 kuru boya ve sim maddesi, alüminyum ve teneke parçalar üzerine monte edilmiş 100 TL'lik banknotların kabartma işleminde kullanıldığı değerlendirilen 6 plaka, kalıp ve levhalar, 1 flash bellek, 2 bilgisayar, 2 sahte sürücü belgesi ele geçirildi. 
 
Polis, çetenin son derece profesyonel yöntemlerle çalıştığını tespit etti. Bilgisayar ortamında hazırladıkları paranın daha gerçekçi görünmesi için sim ve boya kullandıkları öğrenilen çetenin, bu paranın büyük bir kısmının iç savaşın yaşandığı Suriye'de daha rahat bir şekilde kullanılacağını düşünerek piyasaya sürmek istedikleri belirlendi. Şüpheliler, Emniyet'teki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

DHA