Sahte parayla alışveriş yaparken yakalandılar

Adıyaman'da sahte parayla alışveriş yaptıkları ileri sürülen 3 şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, 5 bin 200 lira sahte paraya da el konuldu.

Sahte parayla alışveriş yaparken yakalandılar
09 Şubat 2013 Cumartesi 23:46 tarihinde eklendi.

 

Olay, gece saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Bulvar üzerinde bulunan bir büfeye giren 47 yaşındaki T.K. ile 20 yaşındaki E.Ü., alışveriş yaptıktan sonra işyeri sahibi Mehmet Deniz'e 200 liralık banknot para verip büfeden ayrıldı. Kısa bir süre sonra kendisine verilen paranın sahte olduğunu anlayan büfe sahibi, durumu polise bildirdi. Büfecinin verdiği eşkal ve araç bilgisinin ardından çalışma başlatan ekipler, Karapınar Mahallesi 1238 Sokakta durumundan şüphelendiği 06 EV 8175 plakalı otomobili durdurdu. Otomobil içerisinde arama yapan ekipler, sahte olduğu saptanan 5 bin liraya el koyarken, T.K., E.Ü. ve 34 yaşındaki M.F.'yi gözaltına aldı. 3 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Olayı anlatan büfe sahibi Mustafa Deniz, "2 bayan iş yerime gelerek sigara ve meyve suyu aldıktan sonra 200 liralık banknot para verdi. Paranın üstünü verdikten sonra parayı kontrol ettiğimde sahte olduğunu anladım. Daha sonra polisi arayıp, olayı ihbar ettim" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA