Sahte pasaport ve vize çetesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte nüfus cüzdanı, pasaport, vize, aile cüzdanı ve diploma üreten şebekeye operasyon düzenledi.

Sahte pasaport ve vize çetesi
20 Mayıs 2015 Çarşamba 18:06 tarihinde eklendi, 1.569 kez okundu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte nüfus cüzdanı, pasaport, vize, aile cüzdanı ve diploma üreten şebekeye operasyon düzenledi. Operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınırken, sahte olduğu belirlenen nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport yaprağı, 12 farklı isme düzenlenmiş resimsiz ehliyet ve kimlik belgeleri, çeşitli ülkelere ait pasaportlar, 2 adet UV ışığı, 3 renkli yazıcı, 6 adet bilgisayar ve 30 cep telefonu ele geçirildi. Şebekenin hazırladığı evraklarla yurtdışına çıkmak isteyen çoğunluğu Suriyeli 38 kişi hakkında işlem yapıldı.
 
TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP 6 AY SÜRDÜ
 
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine, sahte nüfus cüzdanı, pasaport, vize, aile cüzdanı ve diploma üreten şebekenin peşine düştü. Şebeke elemanlarını 6 ay boyunca fiziki ve teknik takip yoluyla izleyen Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Avcılar, Kadıköy, Fatih ve Bahçelievler ilçelerinde 23 adrese yönelik eşzamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait şarjör, 330 adet sahte nüfus cüzdanı, 550 sahte ehliyet, 265 pasaport yaprağı, 12 farklı isme düzenlenmiş resimsiz sahte ehliyet ve kimlik belgeleri, 37 adet çeşitli ülkelere ait sahte pasaport, 2 adet UV ışığı, 3 renkli yazıcı, 6 adet bilgisayar ve 30 cep telefonu ele geçirdi.
 
ŞEBEKE LİDERİ EMEKLİ ASTSUBAY 
 
Polis ekipleri operasyonda 16 şüpheliyi gözaltına aldı. Emekli astsubay olduğu belirlenen şebeke lideri M.İ. ile 1 şüphelinin de başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi. 
 
SAHTE PASAPORTLA YURTDIŞINA ÇIKARKEN YAKALANDILAR
 
Polis ekipleri, şebekeyle irtibata geçerek sahte belgeleri alan çoğunluğu Suriyeli 38 şüpheliyi, farklı tarihlerde Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanlarından yurtdışına kaçmak isterlerken yakalayarak haklarında sahte belge kullanmak suçundan işlem yaptı. Yabancı uyruklu kişiler sınır dışı edilirken, haklarında kesinleşmiş cezaları bulunanların cezaevine gönderildiği öğrenildi.
 
BULGARİSTAN 3 BİN 500, İNGİLTERE 20 BİN EURO
 
Şüphelilerin, sahte pasaport ve kimlik düzenleyen kişilere, gidecekleri ülkeye göre para ödedikleri öğrenilirken, Bulgaristan'a 3 bin 500 Euro'dan başlayan fiyatlara, İngiltere'ye ise 20 bin Euro'ya sahte belge düzenlediği belirlendi.
 
SAHTE KİMLİKLERLE YENİ HAYATLAR
 
Polis ekipleri, şebeke üyelerinin özellikle Suriyelileri ve herhangi bir suçtan dolayı aranan kişileri, çeşitli isimler üzerine yeni kimlik, pasaport, vize ve evlilik cüzdanları ayarlayarak istedikleri ülkeye gönderdiklerini tespit etti.

DHA