Sahte polis, ‘Borcun var’ diyerek dolandırdı

Bursa’nın İznik ilçesinde bir kişi, cep telefonundan arayan ve kendisini ‘polis memuru’ olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin 'Borcun var, ödemelisin' sözüne inanınca 4 bin 700 liradan oldu.

Sahte polis, Borcun var diyerek dolandırdı
25 Temmuz 2013 Perşembe 09:55 tarihinde eklendi.

Mustafakemalpaşa Mahallesi’nde ikamet eden R.K.’yı arayan bir kişi kendisini polis memuru olarak tanıttı. R.K.'ya, "Senin 7 bin 500 lira borcun varmış, ödemelisin" dedi. Bunun üzerine R.K., banka şubesine giderek çektiği 4 bin 700 lirayı verilen hesap numarasına yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan R.K., polise müracaat etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis, olayın şüphelisi olarak C.Ö.'nün arandığını açıkladı.

    Öte yandan Mudanya ilçesinde bir kişi, hesabındaki 550 TL parasının aynı bankanın İstanbul'daki bir şubesinden bilgisi dışında çekildiğini belirterek, polise müracaat etti. Hasanbey Mahallesi'nde ikamet eden Ş.Ş., hesabını kontrol ettiğinde 550 lirasının olmadığını gördü. Banka şubesine giden Ş.Ş., hesabındaki parasının İstanbul'daki bir şubeden çekildiğini belirledi.
    
    Dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.


CİHAN