Sahte postacı alarmı

İnternetten ucuz diye kapıda ödeme seçeneğiyle satın aldığınız ürünü kapınıza getiren PTT görevlileri sahteymiş.

Sahte postacı alarmı
19 Ekim 2012 Cuma 15:12 tarihinde eklendi, 2.820 kez okundu.

 

Gelen paketi “Parasını ödemeden paketi açamazsınız” diyerek teslimatı yapan alıcıyı çaresiz bırakan PTT görevlisi aslında organize dolandırıcılığın bir üyesi. Alıcı ise paketi açtıktan sonra dolandırıldığının farkına varıyor fakat iş işten geçmiş oluyor.
 
Dolandırıcılar vatandaşları ucuz diye PTT kapıda ödeme yoluyla göndereceklerine ikna ediyorlar. Sonra ne mi oluyor? Şikayetvar.com’a gelen şikayetler sahte PTT görevlisi ile kapıda ödeme dolandırıcılığını ortaya çıkardı. Gelen şikayetlere göre, PTT görevlisi gibi giyinen dolandırıcı paketi alıcıya getirdikten sonra “Parasını ödemezsen paketi açamazsın, Acele işim var” gibi cümlelerle çaresiz bırakıp teslimatı yapıyor. Paketin içinden alakasız ya da değeri sipariş edilen maldan oldukça düşük başka bir şey çıkıyor. Dolandırıldığının farkına varan alıcı için ise iş işten geçmiş oluyor çünkü PTT’nın yolunu tutan alıcıya böyle bir teslimatın yapılmadığının bilgisini veren yetkililer gelen kişinin sahte sözde PTT görevlisi olduğunu belirtiyorlar. Birçok vatandaş bu yöntemle dolandırıldı ve dolandırılmaya devam ediyor. İşte yaşanan mağduriyetlerden bazıları şöyle:
 
Kargoyu Getiren Kişinin Kıyafetine Aldanmayın
 
İstanbul’da yaşan ve kapıdan ödeme mağduru İ.S. “Dolandırılmamak için bu yazıyı okuyun” dediği şikayetinde yaşadıklarını şöyle aktardı:
 
“İnternet üzerinden telefon diye aldık, açtığımızda kutudan kitap çıktı. Kapıda ödeme seçeneğiyle aldığım telefonu getiren sözde PTT görevlisi bile sahteymiş! Nitelikli organize dolandırıcılık. Şirketimizin güvenlik amiri eski polis şefi ve biraz kurcalayınca her şey ortaya çıktı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kapıda ödeme seçeneğiyle telefon almayın! Alırsanız da kargoyu getiren kişinin kıyafetine aldanmayın kimlik isteyin, kargoyu alır almaz hemen içine bakın beklemeyin, ödediğiniz paranın makbuzunu isteyin daha önemlisi kargo poşetinin üzerinde resmi PTT barkodu ve kişinin elinde barkot okuyucusu var mı? Aman çok dikkat edin. Sizin de canınız yanmasın!”
 
Nelere Dikkat Etmeli!
 
Son dönemde aynı tür dolandırıcılık yöntemi ile birçok vatandaşın dolandırıldığının altını çizen Şikayetvar.com Yönetici Dr. Ömer Deveci, vatandaşların yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinden mağdur olmamaları için yapmaları gerekenleri sıraladı.
 
*Kendilerini PTT görevlisi olarak tanıtarak ücret talep eden kişilerden kurum kimlik kartlarını göstermelerini talep edin,
 
 *Teslim edilmek istenen ürünün veya ödeme şartlı gönderilerin üzerinde PTT’ye ait geçerli bir barkot numarası olup olmadığına dikkat edin,
 
*Üzerinde barkot numarası bulunmayan hiçbir ödeme şartlı gönderiyi kabul etmeyin,
 
*Gönderici ve alıcı ad ve adres kısımlarının kendileriyle ilişkili olup olmadığı hususuna dikkat etmeli,
 
*Şüpheli durumlarda gönderiyi teslim almayarak en yakın polis karakoluna veya PTT işyerine müracaat edin,
 
* Çoğunlukla kaynağı belli olmayan ucuz ve cazip ürünler ile rağbet görüyorlar. Biz bu durumda bildiğiniz, tanıdığınız yerden alış-veriş yapılmasını öneriyoruz. Dürüst mükelleflerimiz mal alımlarında en azından fatura üzerindeki tutarların yasal yollardan ödeme yapılmasına dikkat etmelidir.

sikayetvar.com