Sahte rapor operasyonu: 41 gözaltı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, devletten özürlü maaşı veya refakatçi maaşı alınabilmesi için sahte belge düzenledikleri öne sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 41 kişi i gözaltına alındı.

Sahte rapor operasyonu: 41 gözaltı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:31 tarihinde eklendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, aylar süren çalışma ve teknik takip sonucu engelli olmayan kişilere sahte engelli raporları düzenleyen şebekeye yönelik operasyon düzenlendiği vurgulandı.

Söz konusu operasyonda; organize suç örgütü kurma, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgütlü olarak kamu aleyhine nitelikli dolandırıcılık yapmak, sahte resmi belge düzenlemek, sahte resmi belge kullanmak ve suçtan kaynaklanan suç gelirini elde ettikleri gerekçesiyle 15 bayan ve 26 erkek şahsın bulunduğu toplam 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Devam eden tahkikat sürecinde 4 erkek - 4 bayan ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aralarında 11 bayan ve 22 erkek şahsın bulunduğu toplam 33 şüpheli Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Söz konusu 33 şüpheli şahısla ilgili savcılık sorgusunun devam ettiği bildirildi.


CİHAN