Sahte savcı 2 bin lirasını dolandırdı

Karaman'da bir bisküvi fabrikasında işçi olarak çalışan 37 yaşındaki Yunus Utlu, cep telefonundan arayıp kendisini 'Cumhuriyet savcısı' olarak tanıtan kişinin hesabına 2 bin 184 lira yatırdı.

Sahte savcı 2 bin lirasını dolandırdı
03 Mayıs 2013 Cuma 20:12 tarihinde eklendi.

Dolandırıldığını anlayan Utlu, polise haber verip, hesabın bloke edilmesini istedi ama karşısındaki kişinin yatırılan parayı çektiği ortaya çıktı.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Yunus Utlu, çalıştığı sırada cep telefondan arayan kişi kendisini 'Cumhuriyet savcısı' olarak tanıtarak, terör örgütüne yönelik bir soruşturma yürüttüklerini, acilen vereceği hesaba para yatırılması gerektiğini söyleyerek bir banka şubesine yönlendirdi.

Bunun üzerine paniğe kapılıp kendi hesabının olduğu bankaya giden Utlu, buradan telefondaki kişinin yönlendirmesiyle ATM'den karşısındaki kişinin hesabına 2 bin 184 lira yatırdı. Utlu, daha sonra telefonla ulaşmak istedi. Arayan kişinin telefonuna ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan Utlu, polise haber verdi.

Banka şubesine gelen polis, verilen hesabı bloke ettirmek istedi ancak yatırılan paranın çekildiği ortaya çıktı.Polis, Utlu'nun şikayeti üzerine çalışma başlattı.


DHA