Sahte savcı, yaşlı kadını böyle dolandırdı

ANKARA'da 72 yaşındaki Y.S.'yi telefonla arayıp, kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaklaşık 1 milyon lira değerindeki döviz ve ziynet eşyasını dolandırdı.

Sahte savcı, yaşlı kadını böyle dolandırdı
04 Mayıs 2016 Çarşamba 12:23 tarihinde eklendi.
ANKARA'da 72 yaşındaki Y.S.'yi telefonla arayıp, kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaklaşık 1 milyon lira değerindeki döviz ve ziynet eşyasını dolandırdı. 4 şüpheli, altın ve paralarla Niğde'de yakalandı.
Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Niğde- Adana karayolu Eminlik mevkisinde bir otomobilde şüphe üzerine arama yaptı. Koltuk altlarında ve torpido gözünde 250 bin Euro ve 175 bin lira değerinde altın ziynet eşyası bulundu. Otomobildeki Reşat B., Mehmet A., Mustafa A. ve Mehmet A. gözaltına alındı.
 
PARANIN ÜZERİNDEKİ BANKA ŞERİDİ OLAYI ÇÖZDÜ
 
Asayiş Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucu banknotlar halindeki paranın üzerinde bulunan mühürlü banka şeridinden Ankara'daki bir banka şubesinden çekildiği tespit edildi. Bankayla irtibata geçen emniyet ekipleri paranın, Y.S. adındaki bir kadın tarafından çekildiğini bildirdi. 
 
Ankara Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderilen para ve ziynet eşyalarına ait fotoğraflar Y.S.'ye gösterildi. Para ve takıların kendisine ait olduğunu söyleyen yaşlı kadın, telefonla arayan kişinin kendisini savcı ve polis olarak tanıttığını, evinde ne kadar para, altın ve değerli takı varsa tamamını Kavaklıdere'de belirtilen adrese getirmesini istediğini, bunlara inanarak bankadaki tüm parasını çekip, çok sayıda ziynet eşyasını masa örtüsüne sararak istenilen adrese götürüp bıraktığını anlattı.
 
KORKTUĞU İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ
 
Dolandırıldığını fark eden, ancak hayatından endişe duyarak suç duyurusunda bulunmadığını belirten kadının şikayeti üzerine Ankara'ya götürülen 4 şüphelinin sorgusu sürüyor.