Sahte SGK görevlisine suçüstü

Küçükçekmece'de bir iş yerine giderek kendisini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetmeni olarak tanıtıp evrak inceleyen ve rüşvet isteyen bir kişi, suçüstü yakalandı.

Sahte SGK görevlisine suçüstü
17 Temmuz 2013 Çarşamba 11:26 tarihinde eklendi.

 İş yeri sahibinin, ‘bankadan para geliyor’ diyerek oyaladığı şüpheliyi, çaycı kılığına giren polisler gözaltına alarak emniyete götürdü.

Küçükçekmece'de bulunan bir tekstil firmasına giden Yüksel F., kendisinin SGK denetçisi gibi göstererek belgeleri inceledi. Daha sonra da 'İş yeri durum tespit tutanağı' doldurup eksikler bulunduğunu belirterek firmadan ayrılan sahte SGK görevlisi Yüksel F., birkaç dakika sonra da iş yeri sahibini arayarak, “6 bin TL verirsen rapor tutmayız.” diyerek teklifte bulundu. Dolandırıcının bu teklifini kabul eden iş yeri sahibi telefonu kapatınca durumu polise bildirdi. Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği ekipleri iş yerinde tertibat alarak şüpheliyi beklemeye başladı. “Çalışanımı bankaya gönderdim. Para çekip geliyor.” denilerek dolandırıcıyı oyalandığı sırada elinde çay tepsisi ile içeri giren Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Yüksel F.'yi etkisiz hale getirdi. Daha sonra, diğer polislerin de gelmesinden sonra şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği'ne götürülenYüksel F.'nin suçlamaları reddettiği öğrenildi.


CİHAN