Sakarya'da hırsızlık şüphelisi 4 kişi yakalandı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir ev ve iş yerinden bilgisayar ve para çaldıkları öne sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Sakaryada hırsızlık şüphelisi 4 kişi yakalandı
19 Mayıs 2013 Pazar 14:59 tarihinde eklendi.

Camili Mahallesi'nde İ.B.'ye ait eve balkon kapısından giren kimliği belirsiz kişiler, 2cep telefonu, bir adet dizüstü bilgisayar ile ev sahibinin kimlik ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı alarak bir otomobille olay yerinden kaçtı.

    Semerciler Mahallesi'nde bir internet kafeye gelen 5 şüpheli, 5 adet dizüstü bilgisayar ile güvenlik kamera görüntülerinin kaydedildiği kayıt cihazını alarak kaçtı.

    Hırsızlık olayları ile ilgili çalışma başlatan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, internet kafenin yanındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin kimliğini belirledi.

    Şüphelilerin Maltepe Mahallesi'ndeki bir evde kaldıklarını tespit eden polis, eve baskın yaptı. Operasyonda şüpheliler, G.Ç., B.K., G.K. ve 18 yaşından küçük olan bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evinde yapılan aramada çalıntı bilgisayarlar bulundu. Şüphelilerden birinin evine girdikleri İ.B.'nin kimliğindeki fotoğrafının üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırarak kullandığı tespit edildi.

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

    Öte yandan şüphelilerin internet kafeden çaldıkları bilgisayarlarla sokakta yürümeleri bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.


CİHAN