Sakarya'da 'papağan' operasyonu: 2 tutuklama

Adapazarı'nda çeşitli bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) 'papagan' adı verilen özel düzenek kurup çok sayıda kişinin kredi kartlarını kopyalayarak para çektikleri öne sürülen 2 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

24 Şubat 2014 Pazartesi 19:12 tarihinde eklendi.
 
Adapazarı merkez ve Serdivan ilçelerinde çeşitli bankalarda hesapları bulunanlar, hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği yönünde polise başvuruda bulundu. Bunun üzerine Sakarya  Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı.
 
Serdivan İlçesi'nde bulunan bir bankanın ATM'sine kurdukları düzeneği geri alen M.A. (21) ve F.S. (24)  taksiyle uzaklaşmak isterlerken polis ekiplerince yakalandı.
 
Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada kart kopyalamaya yarayan kutu şeklinde aparat ve içerisine sabitlenmiş flash bellek, 2 telefon bataryası, buna kabloyla bağlanmış kart giriş haznesi, ATM'nin üst kısmına yerleştirilen ve şifreyi görmeye yarayan batarya ile güçlendirilmiş kamera düzeneği ve kayıt cihazı, bu materyallerin hazırlanmasında kullanılan metal renkli boya tüpü ve çeşitli yapıştırıcılar, kamuflaj malzemeleri ve kıyafetler ile harddisk, laptop, flash bellekler ve bir tablet bilgisayar ele geçirildi.
 
Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA