Sakarya'da protesto yürüyüşü

Sakarya'da çoğunluğu üniversiteli olan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde pankartlarla 'Hükümet istifa' sloganları atarak protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

25 Şubat 2014 Salı 20:58 tarihinde eklendi.
 
Sakarya'nın merkez ilçesi Adapazarı'nda sosyal paylaşım sitesinde yapılan duyurularla biraraya gelen, aralarında kadınların da bulunduğu, çoğunluğu üniversiteli yaklaşık 200 kişilik grup akşam saatlerinde Adapazarı'nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi'nde ellerinde pankartlarla yürüdü.

'Hükümet istifa, halk iktidara', 'Hırsız var', 'Banker Bilo' yazılı pankartlarla yürümek isteyen kalabalığı önce Sakarya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Büro Amirliği ekipleri tarafından bulundukları alanın yürüyüş veya miting alanı olmadığını belirtilerek uyarıda bulunuldu. Yürüyüşe devam etmeleri halinde haklarında işlem yapılacağı yönünde uyarılmalarına rağmen grup üyeleri yürüyüşe devam ederek, sloganlarla Çark Caddesi boyunca ilerledi. Yürüyüş boyunca 'hükümet istifa' ve 'hırsız var' sloganları atan grup üyelerinin ellerindeki pankart da dikkat çekti. Yol kenarında bulunan bazı vatandaşlar protestoya tepki gösterdi.
 
Aralarında kadınların da bulunduğu grup yürüyüş sonunda basın açıklaması yaptı. Kalabalığı temsilen konuşan İrem Uzel isimli genç, hükümetin yolsuzluk yaptığını öne sürerek hükümetin MİT'e sınırsız yetki verdiği iddiasında bulundu. Uzel basın açıklamasında, "Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir işçinin hiç harcamadan tam 8 bin yılda kazanabileceği paralar hırsız iktidarın padişahının veliahtı için sadece küçük bir miktar olmuştur.

Yolsuzluklarını ört pas etmek için sansür yasalarının meclisten geçirildiği, MİT'e sınırsız yetki verildiği, herşeyin montaj bahanesiyle dayandırıldığını görüyoruz. İktidar bugün en büyük soygununu yapmaya devam ediyor. Yolsuzluğun ve kaçakçılığın lugattaki anlamı artık AKP'dir. Meşruluğunu yitiren bu hükümet karşısında tek yol sokak tek yol direniştir. Yaşasın halkların onurlu direnişi" dedi. Güvenlik ekiplerinin geniş önlem aldığı yürüyüş yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

DHA